Aa

Aa

Дејан Антић на додели захвалница младим лекарима из Ниша

Дејан Антић на додели захвалница младим лекарима из Ниша

Дејан Антић на додели захвалница младим лекарима из Ниша

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  проф. др Дејан Антић присуствовао је скупу Регионалне лекарске коморе за Југоисточну Србију на којем су младим лекарима из Нишавског управног округа уручене захвалнице за несебично пожртвовање у лечењу пацијената оболелих од короне.



На позив председника Лекарске коморе за Југоисточну Србију проф. др Бориса Ђинђића, државни секретар проф. др Дејан Антић обратио се у име министра Николе Селаковића присутним лекарима рекавши да је држава препознала њихову пожртвованост и хуманост коју су исказали у најтежим тренуцима за грађане наше земље, те да је због тога свако од њих остао запослен у задравственом систему Републике Србије добивши уговор на неодређено време.



„Попут наших очева који су у пролеће 1999. године обукли униформе и узели оружје са чврстом намером да бране Србију од тероризма и Нато агресије не марећи за снагу силе којој су се супроставили, тако сте и ви лекари у марту 2020. године обукли своје беле униформе, ставили маске и ушли у рат са невидљивим непријатељем, за живот наших грађана. Ушли сте у борбу против Ковида 19, свесни да се можда из те борбе нећете вратити својим породицама. Зато вам држава Србија данас дугује велику захвалност. Хвала вам на свему добром што сте чинили за наше грађане! Ви сте стубови нашег здравственог система и ви сте будућност Србије!“  - рекао је државни секретар Дејан Антић.