Aa

Aa

Дејан Антић на 82. годишњици пробоја логора на Црвеном Крсту

Дејан Антић на 82. годишњици пробоја логора на Црвеном Крсту

Дејан Антић на 82. годишњици пробоја логора на Црвеном Крсту

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дејан Антић присуствовао је  обележавању 82. годишњице пробоја логора на Црвеном Крсту код Ниша.



"Логор на Црвеном Крсту део је наше многострадалне прошлости у којој су многи желели да нестанемо као народ, да нас биолошки униште и елиминишу. Али је Господ имао другачије планове. Истрајношћу и одлучношћу овог народа који је слободу љубио више од свега на свету, српски етнос је преживео колосална страдања у Великом рату, геноцид споровођен над њиме у Другом светском рату, и масовне злочине којима је био изложен 90-их година прошлога столећа" - рекао је државни секретар Антић.



Антић је истакао да и данас државно рукуводство Републике Србије на челу са председником Александром Вучићем и министром Николом Селаковићем наставља слободољубиву политику својих предака негујући успомену на српске жртве и штитећи самосталност и суверенитет Републике Србије.



"Нема слободне и независне Србије уколико се одрекнемо свих пострадалих Срба, Јевреја и Рома у нацистичком логору на Црвеном Крсту - а било их је преко десет хиљада. Уколико се одрекнемо своје крстоносне историје и мученичких предака" - закључио је Дејан Антић.