Aa

Aa

Дечје село слави 39. рођендан

Дечје село слави 39. рођендан

Читај ми

Дечје село у Сремској Каменици прославило је 39. рођенан, а тим поводом ту установу посетио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Министар Вулин је рекао да је брига о онима којима је поноћ најпотребнија приоритет министарства на чијем је челу, преноси Тањуг.

"Желим да штићеници дома осете да држава брине о њима", рекао је Вулин истакавши да та установа заиста ради добро и да Министарство има добру сарадњу са њом.

Ускоро ће уследити измене Закона које ће се односити на саме штићенике Дечјег села и то у делу ван свакодневних активности те установе, на обезбеђивању смештаја, исхране и школовања штићеника, рекао је Вулин.

Директор Дечјег села у Сремској Каменици Срђан Егић рекао је да је 39. рођендан те установе прилика да се покажемо у правом светлу.

"Ако постоји традиција у српском народу, онда је она осликана у доброчинству према деци без родитељског старања", рекао је Егић.

Егић је позвао грађане Србије да слањем СМС-а на број 5186 помогну акцију Дечјег села од називом "Променимо свет", чиме ће бити помогнуто финкционисање Дечјег села.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања за почетак је обезбедило 20 аранжмана за летовање штићеника Дечјег села у Сремској Каменици у Бањи Јунаковић у Апатину, а најављено је да ће број аранжмана за штићенике у Бањи бити већи.