Aa

Aa

Дечија недеља има за циљ да путем Вибер заједнице допре до широког круга људи

Дечија недеља има за циљ да путем Вибер заједнице допре до широког круга људи

Дечија недеља има за циљ да путем Вибер заједнице допре до широког круга људи

Читај ми

Овај међународни догађај се по 86. пут обележава у Србији

Дечија недеља је међународни празник који се прославља широм планете и представља успешан модел сарадње између државе и бројних грађанских и стручних организација, повезујући при том све важне актере који се баве заштитом права деце.

 

У Србији се Дечија недеља обележава од 1934, а од тада се мењала и развијала, прилагођавајући своје програмске циљеве правим дечијим потребама и проблемима. Кључни документ за планирање и имплементацију активности током Дечије недеље је Конвенција Уједињених нација о правима детета, која је усвојена 1989. Од 2018. Дечија недеља је обухваћена Законом о финансијској подршци породици са децом. Реализација активности Дечије недеље спроводи се уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а ове године је хуманитарна организација „Дечје срце“ задобила поверење државе и Министарства за спровођење активности на нивоу Републике.

 

Током трајања Дечије недеље биће организовани бројни и разнолики догађаји и активности на националном и локалном нивоу. Дечија недеља слави право деце да уживају у детињству и младости. То је такође и прилика да деца покажу своје таленте, вештине и способности.

 

Министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања, Зоран Ђорђевић, истакао је да су права деце у фокусу рада Министарства и Владе Србије, као и да су овакве манифестације важне за децу, али и за целокупно становништво. „Поносан сам што смо, чак и током трајања пандемије, пронашли начин да потпуно безбедно организујемо овај догађај, као и да останемо у потпуности посвећени промоцији права деце и борби за њихово срећније одрастање. Ова манифестација траје 7 дана, али њен циљ је да сви ми будемо свесни важности ове теме током свих 365 дана у години и да дамо наш допринос бољем, здравијем и срећнијем одрастању све деце у Србији,“ рекао је Ђорђевић.

 

Дечија недеља је по први пут покренула заједницу на Ракутен Виберу, како би још више приближила ову традиционалну манифестацију Генерацији З. Заједница ће садржати вести, предстојеће догађаје, слике и други образовни и информативни материјал посвећен годишњој иницијативи Дечије недеље. Организациони тим Дечије недеље је такође одлучио да креира стикере, што ће за последицу имати да Вибер заједница додатно промовише иницијативу. Сваки стикер представља један од догађаја Дечије недеље којем је посвећен одређени дан. Овај искључиво дигитални канал усмерен на водећу апликацију за комуникацију за мобилне телефоне у Србији обогатиће однос између организатора и младих, и створиће безбедну средину за комуникацију, посебно узимајући у обзир тренутну пандемију.

 

Горан Ројевић, директор „Дечјег срца“, главног организатора Дечије недеље, истакао је да је његова организација поносна што је задобила подршку светски признате компаније попут Ракутен Вибера. „Радост коју ћемо донети деци, промоција права деце и подизање свести биће подстакнути са идеалном комуникацијском платформом коју оличава водећа глобална апликација за разману порука  – Вибер. С обзиром да смо приликом организације великих скупова ограничени коронавирусом, од великог је значаја да деца и старији могу да остваре комуникацију путем наше заједнице, обогате своју интеракцију са нашим духовитим Вибер стикерима посвећеним Дечијој недељи, као и да приме најновије и најважније информације о нашим активностима и догађајима преко мобилног, таблета или лаптопа.“ истакао је Ројевић.

 

Са овом иницијативом желимо да вас све позовемо да се придружите нашој Вибер заједници и да користите Вибер стикере посвећене Дечијој недељи. Како бисте бесплатно преузели наше Вибер стикере идите на овај линк. Како бисте постали члан наше заједнице следите овај линк.