Aa

Aa

Центру за социјални рад у Лесковцу није било пријављено насиље у породици Илић – Радојковић

Центру за социјални рад у Лесковцу није било пријављено насиље у породици Илић – Радојковић

Центру за социјални рад у Лесковцу није било пријављено насиље у породици Илић – Радојковић

Читај ми

Поводом трагичног случаја који се догодио у породици Илић – Радојковић у Лесковцу, Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Центар за социјални рад доставио је извештај у коме се наводи да Центру никада није било пријављено насиље у овој породици од стране чланова породице, школе, полиције и установе у којој је лечен починилац злочина. 

 

Породица Илић – Радојковић налази се на евиденцији Центра за социјални рад Лесковац од краја 2016. године, када су се населили из Бојника и корисник је новчане социјалне помоћи, док је један малолетни члан породице био корисник права на додатак за помоћ и негу другог лица, у односу на њега су примењене мере старатељске заштите и мере смештаја у специјализовану установу социјалне заштите. 

 

Поводом информација које су изашле у појединим медијима, да је у породици било присутно малолетно дете које је пријавило несрећни догађај и који је једини преживео масакр, обавештавамо јавност да су те информације нетачне, тј. да се Предрагов малолетни син А.И. (2003) од марта 2019. године налази на смештају у установи социјалне заштите. Из установе у којој се налази А.И. је потврђено да је он добро и да од момента смештаја није напуштао установу. 

 

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања још једном апелује на грађане који су жртве насиља или су у ризику да то постану, као и на институције и појединце да у сваком тренутку када примете било коју врсту насиља у породици то и пријаве надлежним институцијама. Сматрамо да је то од кључног значаја за спречавање било какве трагедије или случаја сличног овоме. 

 

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  ће извршити надзор над стручним радом Центра за социјални рад Лесковац у конкретном случају, односно заштити породице, у складу са чланом 314. став 2. Породичног закона.