Aa

Aa

Центру за социјални рад у Јагодини додељено ново санитетско возило

Центру за социјални рад у Јагодини додељено ново санитетско возило

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић уручио је кључеве новог санитетског возила, марке „Фијат дукато“ Центру за социјални рад у Јагодини, како је и обећано приликом претходне посете овом граду.

 

Министар Ђорђевић истакао је да је обезбеђивање бољих услова живота корисника установа социјалне заштите, као и унапређење услова рада запослених, нешто за шта се Министарство активно залаже, а то ће наставити и у наредном периоду.

 

„Желимо да установе социјалне заштите заиста функционишу на најбољи могући начин, да имају најстручнији кадар и најбољу организацију рада, не само у Јагодини, него у целој Србији. Потребно је да грађани Републике Србије осете напредак и да се лично увере да Влада Републике Србије једнако брине о свима, а то ћемо успети кроз обезбеђивање бољих услова живота, рада, као и кроз пружање адекватне стручне помоћи онима којима је она неопходна“, рекао је Ђорђевић.

 

Министар је навео и да радници у социјалним установама, који обављају послове који нису нимало лаки, заслужује много веће поштовање, те да њихов материјали положај мора бити све бољи, за шта ће се и он лично залагати.

 

Председник Скупштине Града Јагодина Драган Марковић Палма рекао је да ће ово санитетско возило унапредити рад Центра за социјални рад и да ова донација показује прави облик децентрализације. Захвалио је Министарству на подршци, а посебно министру Ђорђевићу који је, како каже, веома предан свом раду и испуњавању постављених циљева и датих обећања.

 

Министар Ђорђевић је овом приликом посетио и Филијалу Националне службе за запошљавање за Поморавски округ у Јагодини, како би се детаљније упознао са тренутним стањем у евиденцији незапослених лица, као и предузетим и планираним мерама запошљавања.