Aa

Aa

Челично пријатељство Србије и НР Кине

У протеклих годину дана 9.000 грађана Кине добило је радне дозволе у Р. Србији, што је доказ интезивне сарадње између НР Кине и Р. Србије, посебно у области инфраструктуре, истакли су данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић и амбасадор НР Кине у Р. Србије Чен Бо. Министар Селаковић захвалио се на доследној подршци коју НР Кина пружа Р. Србији у кључним националним питањима, а посебно када је реч о територијалном интегритету и суверенитету Р. Србије.  Говорећи о заједн

Челично пријатељство Србије и НР Кине

Читај ми

У протеклих годину дана 9.000 грађана Кине добило је радне дозволе у Р. Србији, што је доказ интезивне сарадње између НР Кине и Р. Србије, посебно у области инфраструктуре, истакли су данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић и амбасадор НР Кине у Р. Србије Чен Бо.

 

Министар Селаковић захвалио се на доследној подршци коју НР Кина пружа Р. Србији у кључним националним питањима, а посебно када је реч о територијалном интегритету и суверенитету Р. Србије. 

 

Говорећи о заједничким пројектима две земље у Р. Србији, министар Селаковић и амбасадорка Чен указали су да су се пријатељски и партнерски брзо развијали у последњих десет година, захваљујући руководствима обе стране. 

 

Амбасадорка Чен је рекла да је сарадња са Министарством за рад, запошљавање, бирачка и социјална питања од велике важности узимајући у обзир број кинеских компанија и пројеката који се спроводе у Р. Србији. Она је истакла да закони и прописи Р. Србије морају да буду строго поштовани од стране кинеских предузећа, на чему и сама НР Кина инсистира.

 

Министар Селаковић, овом приликом, захвалио се и на несебичној помоћи коју НР Кина и Амбасада годинама пружају осетљивим групама грађана у Србији, посебно онима са неким од облика инвалидитета.

 

Сузбијање сиромаштва и размена искустава у тој области, један је од циљева даље сарадње између две земље, закључили су министар Селаковић и амбасадорка Чен.