Aa

Aa

Божовић: „Жене на селу не смеју бити искључене из друштва“

Божовић: „Жене на селу не смеју бити искључене из друштва“

Божовић: „Жене на селу не смеју бити искључене из друштва“

Читај ми

Поводом обележавања Светског дана жена на селу, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Стана Божовић, посетила је домаћинство госпође Савке Данојлић из села Глоговац у општини Богатић. 

 

Не само да је остала без супруга који јој је био велика подршка и помоћ, већ је госпођа Савка лошег здравственог стања, тешко се креће али упркос томе, одолева свим изазовима. 

 

Госпођа Данојлић сама одржава цело имање, брине о свему и не дозвољава да јој све недаће које је доживела утичу на осмех на лица, жељу за животом и наду у боље сутра. 

 

Државног секретара Стану Божовић упознала је са свим изазовима са којима се сусрећу жене које живе на селу, с акцентом на старијој популацији.

 

„Светски дан жена на селу прилика је да се скрене пажња јавности и целокупне заједнице на тежак положај жена на селу. Пример госпође Данојлић показује да је женама које живе и раде на селу неопходна подршка локалне самоуправе у виду туђе неге и помоћи, као и то да оне никако не смеју бити искључене из друштва“, рекла је др Божовић.

 

Државни секретар је посебно нагласила да је неопходно побољшати инфраструктуру и омогућити доступност здравствене и социјалне заштите, али да је неопходан и већи степен хуманости и солидарности.

 

„Протеклих година, Влада Републике Србије и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања радили су много на побољшању положаја жена, и тај рад ће се наставити. Кроз систем државне администрације непрестано радимо на унапређењу положаја жена на селу и забране сваке врсте дискриминације и унапређења родне равноправности“, закључила је др Божовић.

 

Госпођа Данојлић каже да јој је ова посета веома значила, још једном доказала да ова Влада има слуха за најстарије грађане и да Министарство брине о свим корисницима без обзира на место њиховог становања.