Aa

Aa

Бор - локомотива развоја целе Србије

Бор - локомотива развоја целе србије

Бор - локомотива развоја целе Србије

Читај ми

„Захваљујући озбиљном и челичном пријатељству Србије и Кине, и челичном партнерству компаније Зиђин и Бора, створили су се услови да Бор, као некада, поново буде локомотива развоја целе Србије“, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић након потписивања Колективног уговора између руководства компаније Зиђин у Бору и синдиката запослених.

 

Министар Селаковић је рекао да се закључивањем овог Колективног уговора показује  да је брига о онима који раде, нешто што ће омогућити прогресиван развој у временима која долазе и нешто што ће „Зиђин“ учинити још пожељнијим послодавцем у Србији.

 

Он је нагласио да му је задовољство што је сведок потписивања овог уговора који у овој компанији није постојао годину и по дана. „Задовољство је веће, јер су компанија Зиђин и град Бор симбол новог економског напретка и уздизања Републике Србије“, оценио је Селаковић.

 

Министар је указао да компанија Зиђин, није само највећи извозник из Србије и компанија која значајно утиче на раст  бруто друштвеног производа, већ и компанија која доприноси угледу Србије, за шта су заслужни пословодство и запослени.

 

Говорећи о раду Зиђин компаније, министар Селаковић је указао да та компанија не запошљава само грађане Бора, већ и оне из других околних места, што Бор чини једним од градова који се најбрже развијају у Србији.

 

„Ничега не би било да није било поверења и то између председника Републике Србије Александра Вучића и председника НР Кине Си Ђи Пинга. Поверење шефова две државе, лично пријатељство и интензивна сарадња, довели су да озбиљне инвестиције и озбиљне компаније нађу место у Србији за улагање свог капитала“, истакао је Селаковић. Он је додао да је то поверење и челично пријатељство између Србије и Кине омогућило граду Бору другу шансу за развој.

 

Коментаришући потписани Колективни уговор, министар је указао да је њим предвиђено и више него што то сам Закон о раду прописује, што указује да су обе стране добро радиле свој посао, и да је до њега дошло путем разговора и преговора. 

 

„Поред његове важности за запослене, овај Колективни уговор јесте магнет и за све оне који траже посао, да дођу у Бор и Мајданпек и запосле се у озбиљној Зиђин компанији, која је нашу малу Србију вратила на мапу светског тржишта“, закључио је Селаковић.