Aa

Aa

Бољи услови за децу у Србији

Бољи услови за децу у Србији

Бољи услови за децу у Србији

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са директорком Представништва Дечијег фонда Уједињених нација (УНИЦЕФ) у Србији Регином де Доминицис о организацији регионалне конференције „Унапређење људских ресурса у систему социјалне (и дечје) заштите“, која ће се одржати од 24. до 25. октобра у Београду. 

 

Током састанка разговарали су о досадашњој ситуацији и ономе што је урађено али о законодавним оквирима који ће додатно уредити ову области у наредном периоду. 

 

„Влада Србије се активно залаже да сва деца имају једнаке услове за безбрижно детињство и одрастање. Због тога је континуирана сарадња са УНИЦЕФ-ом, која је једна од кључних партнера Владе Србије у области заштите деце од великог значаја за нашу земљу. Надам се да ће ова конференција бити веома посећена и сигуран сам да ће допринети додатном унапређењу сарадње у овој области“, истакао је министар. 

 

Директорка УНИЦЕФ-а Регина де Доминицис захвалила се министру на подршци и досадашњој успешној сарадњи и нагласила да ће се лично залагати да ова конференција подстакне додатан дијалог на тему деце из социјално угрожених категорија како би квалитет заштите права деце био на још вишем нивоу. Састанку су присуствовале помоћници министра Мирјана Ћојбашић и Слађана Чарбрић и посебни саветник министра Ана Ђокић.