Aa

Aa

Блиска сарадња Србије и Азербејџана у области социјалне заштите

Блиска сарадња Србије и Азербејџана у области социјалне заштите

Блиска сарадња Србије и Азербејџана у области социјалне заштите

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић састао се данас са министром за рад и социјалну заштиту становништва Републике Азербејџан Сахилом Бабајевим, приликом чега је потврђена одлична и блиска сарадња, како два министарства, тако и две државе у свим областима.

 

Два министра су оценила да су за изградњу заједничког погледа у будућност две државе, заслужна два председника држава Србије и Азербејџана, који деле исту визију, коју су пренели и на друге нивое власти.

 

Министар Селаковић је навео да се тренутно у скупштинској расправи налази Предлог закона о потврђивању споразума између Владе Р. Србије и Владе Р. Азербејџан о социјалној сигурности, након чијег усвајања ће се стећи услови за још ближу и конкретнију сарадњу два министарства.

 

Такође, Селаковић и Бабајев су указали да ће министарства у наредном периоду унапредити сарадњу у области информационих технологија и дигитализације, посебно када је реч о услугама из система социјалне заштите.

 

Министар Бабајев је истакао да његово министарство стоји на располагању колегама из Србије за размену искустава и пренос знања.

 

Министар Селаковић се још једном захвалио на принципијалном ставу Републике Азербејџан у вези са територијалним интегритетом и суверенитетом Србије, као и на подршци у оквиру Савета безбедносту УН овим поводом.

 

На крају састанка два министра су потписала и Акциони план за спровођење раније потписаног Меморандума о разумевању у области рада, запошљавања и социјалне заштите између два министарства, којим су предвиђене конкретне активности сарадње у наредне две године.

 

Министар Бабајев, са својом делегацијом, борави у тродневној посети Београду током које ће заједно са министром Селаковићем копредседавати 7. седницом Међувладине комисије за трговинску и економску сарадњу Републике Србије и Републике Азербејџан, која ће се одржати у петак, 28. априла.

 

Фото: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања