Aa

Aa

Барошевић у Удружењу за младе и студенте са инвалидитетом

Барошевић у Удружењу за младе и студенте са инвалидитетом

Барошевић у Удружењу за младе и студенте са инвалидитетом

Читај ми

Помоћнику министра за рад запошљавање, борачка и социјална питања Биљани Барошевић уручена је захвалница Удружења за младе и студенте са инвалидитетом и то за исказану солидарност и несебичан допринос раду Удружења.



Удружење које окупља око 150 чланова обележава деценију од оснивања и тим поводом су уручене захвалнице појединцима и институцијама који помажу да млади са инвалидитетом остваре права на школовање и запошљавање.



Барошевић је честитала Удружењу 10 година рада и истакла да је држава на челу са председником Александром Вучићем урадила пуно тога на унапређењу положаја младих и студената са инвалидитетом.



"Поносна сам што данас обележавамо овај мали јубилеј као и на дугогодишњу успешну сарадњу, у наредном периоду реализоваћемо бројне пројекте за младе и студенте са инвалидитетом, првенствено у областима образовања и запошљавања. Циљ нам је да оснажимо и укључимо што већи број младих са инвалидитетом у едукативне радионице које заједно са Удружењем спроводимо и тако стварамо Србију без баријера".



Председник Удружења за младе и студенте са инвалидитетом Иван Милетић захвалио је Барошевић на посвећености и раду на инклузији и унапређењу права младих особа са инвалидитетом.
"Ваша подршка није само финансијска, него и морална и показује нам да постоји институционална воља за помоћ младима са инвалидитетом, али и да се наши напори цене на вишем нивоу. Уверени смо да је наша сарадња са Министарством кључни фактор у остваривању наших циљева, за инклузивније друштво за све".


Ово Удружење за младе и студенте са инвалидитетом једно је од 7 удружења у оквиру Савеза републичког удружења за младе и студенте са инвалидитетом. Савезу је само у овој години Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Сектор за заштиту особа са инвалидитетом определило 3,4 милиона динара, док су УМИС-у опредељена средства у укупном износу од 540 хиљада динара и то за помоћ и подршку при укључивању особа са инвалидитетом у редован програм образовања, реализацију едукативних радионица  младих, као и запошљавање особа са инвалидитетом.