Aa

Aa

Барошевић у дворани „Ранко Жеравица“ отворила овогодишњи НЛБ турнир кошарке у колицима

Барошевић у дворани „Ранко Жеравица“ отворила овогодишњи НЛБ турнир кошарке у колицима

Барошевић у дворани „Ранко Жеравица“ отворила овогодишњи НЛБ турнир кошарке у колицима

Читај ми

Помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, поводом обележавања 10. децембра – Међународног дана људских права, отворила је НЛБ турнир кошарке у колицима, у организацији  Кошаркашког клуба у колицима „Сингидунум“.

 

Барошевић је истакла да овогодишњи турнир има посебан значај, јер се одржава у години у којој се обележава 100. година кошарке у колицима, и то захваљујући подршци Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

 

Помоћник министра указала је да је кошарка у колицима параолимпијски спорт још од одржавања првих параолимпијских игара у Риму, 1960. године. „Задовољство је бити део овакве спортске манифестације, где ми је по други пут припала част да званично отворим турнир. Уверена сам да ће најбољи победити и не сумњам да међу вама има оних који ће сутра нашу земљу представљати на неком међународном такмичењу, као што то за Србију ради репрезентација. Можда смо територијално мала земља, али наше највеће богатство и најбољи промотери сте ви наши спортисти“, нагласила је Барошевић.

 

Она је истакла да ће Сектор за заштиту особа са инвалидитетом Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и у будућности подржавати рад клубова кошаркаша у колицима путем конкурса које реализује. „ Спорт за особе са инвалидитетом није само  важан за њихову социјалну интеграцију, већ је то за њих једна врста продужене рехабилитације“, истакла је Барошевић.

 

Вођа регионалног такмичења Грачнер Грегор захвалио се помоћници министра Биљани Барошевић на подршци и организацији турнира.

 

Турнир је почео утакмицом између ККК „Сингидунум Црвена Звезда“ и ККК ОСИ „Парамонт“.

 

Свечаном отварању турнира присуствовао је прослављени кошаркаш Владимир Кузмановић. На турниру су се такмичиле екипе кошаркаша у колицима из Србије, Републике Српске, Црне Горе и Хрватске.

 

Клуб кошаркаша у колицима основан је 25. октобра 2001. године под називом Дунав, да би 2013. године променио име у Сингидунум. Почетком октобра 2021. године овај клуб са Кошаркашким клубом Црвена Звезда потписује протокол о сарадњи и од тада носе име Сингидунум Црвена Звезда.