Aa

Aa

Барошевић на Сајму за запошљавање особа са инвалидитетом

Барошевић на Сајму за запошљавање особа са инвалидитетом

Барошевић на Сајму за запошљавање особа са инвалидитетом

Читај ми

Помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Биљана Барошевић присуствовала је Сајму запошљавања за особе са инвалидитетом који је организован на општини Врачар.

 

„Ово је јединствена прилика и место где особе са инвалидитетом могу да погледају понуду 20 фирми које траже 150 различитих профила и степена квалификација, и на тај начин дођу до запослења. Пружа им се могућност не само да се запосле, већ и да прођу обуке за активно тражење посла, које су намењене и прилагођене искључиво особама са инвалидитетом“, истакла је Барошевић.

 

Она је рекла да, поред тога што се незапосленим лицима пружа помоћ у писању биографија, на сајму је обезбеђен и тумач за знаковни језик, док су називи фирми на Брајевом писму, што је према њеним речима, само још један од доказа да заједнички стварамо Србију без баријера.

 

Подсећајући да у Србији статус предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом има 60 привредних друштава са 1.680 запослених, Барошевић је истакла да је међу њима 1.041 особа са инвалидитетом,  од којих су 45,27%  жене. Она је рекла да  Министарство пружа финансијску подршку свим овим привредним друштвима.

 

„Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, на челу са министром Селаковићем свакодневно ради на стварању услова у циљу запослења особа са инвалидитетом, а покренули смо и кампању Запосли ОСИ“, нагласила је Барошевић.

 

,,Захваљујући одговорној политици нашег председника Александра Вучића и Влади Републике Србије, средства која се издвајају за особе са инвалидитетом за различите намене су можда највећа до сада и износе 1.723.615.000,00 динара. За подршку запошљавању особа са инвалидитетом, само за ову годину одобрена су средства у укупном износу од 1.255.000.000,00 динара“, рекла је помоћник министра.

 

Овогодишњи Сајам запошљавања отворили су, заједно са помоћником министра Барошевић, председник Градске општине Врачар академик проф. др Милан А. Недељковић и заменик директора Филијале за Град Београда Синиша Кнежевић.