Aa

Aa

Аутомобилска трка "Награда Београда"

Аутомобилска трка "Награда Београда"

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и градски менаџер Горан Весић отворили су данас четврту аутомобилску трку "Награда Београда" на београдском Ушћу.

На стази дугачкој 2.310 метара, на ушћу Саве и Дунава, наступиће стотинак возаца, од којих многи долазе из земаља у окружењу, а трка ће се бодује за пласман Централно-европске зоне, као и за националне шампионате Србије и Хрватске.

Министар Вулин захвалио се Ауто-мото Савезу на великом ентузијазму и жељи да трка одржи.

"Ово је велика ствар и туристички за Србију и Београд. Београд је град националне класе и "Флојда". Нека победи најбољи, а туристима да наш град остане у срцима", поручио је Вулин.

"У име Скупштине Града срећан сам што смо обновили стазу и имам велико задовољство да отворим овогодишњу трку. Планирамо и да обновимо трку формула око Калемегдана, као и Куп краљице Марије. Желим пуно среће свим такмичењима, а гледаоцима да уживају у манифестацији", рекао је Весић новинарима на Ушћу.

Овогодишње такмичење одржава се под покровитељством Ауто-мото савеза Србије и Спортског ауто и картинг савез Србије (САКШ), уз подршку Скупштине града Београда, Спортског савеза Србије, АМС Осигурања и Министарства омладине и спорта.