Aa

Aa

Аутомобил Центру за социјални рад у Кули

Аутомобил Центру за социјални рад у Кули

Читај ми

КУЛА - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин данас је Центру за социјални рад у Кули уручио аутомобил (фијат 500Л) који је тој установи неопходан за теренски рад.

Вулин је рекао да министарство на чијем је он челу центре за социјални рад сматра кичмом и основним стубом социјалне заштите о чему сведачи, како је казао, и податак да је министарство у последње две године у центре за социјални рад уложило више средстава него од 2000. године.

"Новим законом ћемо растеретити социјалне раднике што се тиче папирологије, али ћемо их са друге стране оптеретити обавезама вођења бриге око корисницима односно биће обавезни да их обилазе и прате и управо да би им олакшали тај посао у центру у Кули уручили смо возило вредно 1,5 милиона динара које ће им омогућити лакши рад на терену", казао је Вулин.

Он је рекао да је у фебруару Влада Србије за социјална давања у покрајини Војводини издвојила 1,34 милијарди динара нагласивши да се са тим давањима не касни ниједан дан.

"Када се говори о оних фамозних седам одсто буџета Републике Србије намењеног покрајини Војводини онда они који се жале да се тих седам одсто не испуњава требало би да узму у обзир и ових скоро милијарду и по динара само за један месец", навео је Вулин.

Он је посебно похвалио Центар за социјални рад у Кули који је показао изузетно квалитетан рад са корисницима.