Aa

Aa

Ако границе остану затворене жалићемо се суду

Ако границе остану затворене жалићемо се суду

Читај ми

СУБОТИЦА - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин најавио је данас у Суботици да ће се Србија жалити међународним судовима уколико границе ка Хрватској и Мађарској буду и даље затворене.

Он је изразио забринутост због затварања осам граничних прелаза са Хрватском, као и због чињеница да прелаз са Мађарском Хоргош 1 још није отворен, што по његовој оцени изазива огромне економске проблеме и проблеме за становништво.

Вулин се такође нада да ће се Хрватска ускоро организовати и отворити прелазе, јер ће, како је рекао, у супротном Србија морати да се обрати међународним судовима.

"Надам се да нећемо морати да идемо пред међународне судове, али ако се ово настави, немамо другог избора већ да затражимо заштиту код међународних судова. Трпимо велику економску и сваку другу штету, а Србија није урадила ништа што би оправдало затварање границе нити је било коме претња", рекао је Вулин приликом посете Суботици.

Министар је додао да ће о тим проблемима, највероватније, данас расправљати и Влада Србије.

Он је додао да су сви мигранти који се налазе на територији Србије збринути и да је у току њихова регистрација, након које имају слободу кретања у складу са законодавством.

Због великог прилива избеглица Мађарска је јуче и званично на месец дана затворила Гранични прелаз Хоргош 1, док је из истог разлога и Хрватска данас затворила неколицину граничних прелаза са Србијом.