Aa

Aa

Акција уклањања амброзије на Вождовцу

Акција уклањања амброзије на Вождовцу

Читај ми

БЕОГРАД - У насељу Степа Степановић на Вождовцу данас је организована волонтерска акција уклањања амброзије на парцели од 1,5 хектара у којој је учествовао и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

У акцији су учествовали волонтери, а помагала предузећа ЈП "Зеленило Београд", "Градска чистоћа" која је уступила механизацију, као и општина Вождовац.

"Ова данашња акција је можда пример да нешто можемо заједно да урадимо, да можемо без икаквих трошкова са само мало добре воље да решимо и тај проблем, а не да нам деца пате од алергија, а ми стојимо са стране и кукамо", рекао је Вулин новинарима након што је са волонтерима уклањао и секао амброзију, која је један од највећих алергена.

Он је рекао да је амброзија постала велики проблем и да има све више алергија, а да се не трудимо довољно да урадимо нешто по том питању.

Вулин је подсетио да у већини земаља постоји законска обавеза да грађани самостално са својих површина где станују и дворишта почисте амброзију.

"Нажалост, ми се тако не понашамо и увек чекамо да нам све држава заврши", рекао је Вулин додајући да је данашња волонтерска акција пример да нешто може да се уради заједнички без икаквих трошкова, уз мало добре воље.

"Довољно дуго смо се подсмевали томе да сад моземо да кажемо да смо погрешили и да не можемо да решимо ни проблем поплава, ни штете у Текијама, Кладову, Обреновцу без добровољног и волонтерског рада", рекао је Вулин.

Како је казао, требало би прекинути расправе да ли је реч о партијској промоцији или не. Он је позвао политичке партије у Србији да сваке недеље направе бар једну овакву акцију, и сви ће, како је додао, бити много срећнији и задовољнији.