Aa

Aa

5.5 милиона евра из ЕУ фондова за социјалну инклузију - Информативне сесије за заинтересоване подносиоце предлога пројеката

5.5 милиона евра из ЕУ фондова за социјалну инклузију - Информативне сесије за заинтересоване подносиоце предлога пројеката

Читај ми

Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније Министарства финансија Републике Србије, објавио је 31. маја 2016. нови позив за доставу предлога пројеката који даље унапређују област социјалне инклузије у Србији, под називом “Развој ефикасних услуга у заједници у области социјалне заштите и образовања”.

Укупна средства на располагању потенцијалним апликантима, укључујући средства издвојена од стране ЕУ и национално кофинансирање, износе 5.5 милиона еура, а на позив, између осталих организација, могу да се јаве и локалне самоуправе, невладине организације, привредници који се баве социјалним бизнисом, као и организације из система социјалне заштите, здравственог и образовног сектора.

Како би се потенцијални подносиоци пројеката поближе упознали са условима конкурса, пројекат Европска подршка инклузивном друштву, финансиран од стране ЕУ, у оквиру својих активности, а у сарадњи са Сектором за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније, као Уговорним телом конкурса и Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, као Корисником програма организује информативне сесије за заинтересоване апликанте у Београду, Нишу, Новом Саду, Ваљеву, Ужицу и Врању.

Инфо сесије ће бити организоване:

• 09. јун 2016. 11.00 часова Београд, хотел Метропол
• 20. јун 2016. 11.00 часова Нови Сад, велика сала Скупштине града Новог Сада
• 21. јун 2016. 11.00 часова Ниш, Регионални центар за професионални развој запослених
• 22. јун 2016. 12.00 часова Врање, Ресторан А2
• 23, јун 2016. 11.00 часова Ваљево, градска кућа /Скупштина града Ваљева
• 24. јун 2016. 11.00 часова Ужице, хотел Златибор

Конкурсну документацију можете преузети са интернет презентације Сектора за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније Министарства финансија Републике Србије (http://www.cfcu.gov.rs).


Пројекат “Европска подршка инклузивном друштву”, који Европска унија финансира са 5,4 милиона евра, има за циљ да обезбеди већу друштвену укљученост угрожених група у Србији као што су старија лица, деца, припадници мањина укључујући Роме и Ромкиње и други. ЕУ је кроз пројекат бесповратно доделила 4,3 милиона евра у виду 28 грантова , који ће се реализовати у 36 градова и општина у Србији до краја 2017. Пројекти, које спроводе републичке и покрајинске институције социјалне заштите, општине и градови, центри за социјални рад, удружења грађана, фондације, образовне установе и јавна предузећа, ће повећати обим и квалитет услуга на локалу у области социјалне и здравствене заштите, становања, образовања и запошљавања и тиме ојачати друштвену укљученост угрожених група.

Пројекат спроводи Делегације Европске уније у Републици Србији (www.europa.rs ) у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања (www.minrzs.gov.rs ).

Више о пројекту можете сазнати на www.socijalnainkluzija.rs