Aa

Aa

50 година постојања Завода за смештај одраслих лица „Мале пчелице“

50 година постојања Завода за смештај одраслих лица „Мале пчелице“

50 година постојања Завода за смештај одраслих лица „Мале пчелице“

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић честитала је Заводу за смештај одраслих лица „Мале пчелице“ из Крагујевца 50 година постојања и том приликом истакла да је та установа пример бриге о најосетљивим категоријама становништва.  

 

Кисић је отварајући Сабор, који је организован поводом 50 година постојања, а на којем су изложени и радови корисника установа социјалне заштите и удружења особа са инвалидитетом, истакла да „Мале пчелице“ одишу љубављу и великим пожртвовањем и одговорношћу запослених.

 

Проф. др Кисић је навела да корисници ове установе радовима који су изложени показују не само да су равноправни чланови друштва, већ колико у многим стварима могу више и боље када им се пружи прилика.

 

 „Честитам вам велики јубилеј, са жељом да још много година успешно радимо. Један од приоритета Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања јесте унапређење стандарда рада у установама социјалне заштите у нашој земљи“, рекла је Кисић.

 

Министарка Кисић је додала да је Министарство у протекле три године Завод „Мале пчелице“ подржало са више од 18 милиона динара и да је посебно поносна што је ова установа и кадровски ојачана, будући да је ове године запослено 12 извршилаца  различитих профила.

 

Директорка Завода др Данијела Настић Симовић рекла је да је та установа свих 50 година расла и развијала се са жељом да корисници имају што бољи и квалитетнији живот. 

 

„Наша жеља је да на Сабору прикажемо предивне аутентичне рукотворине корисника нашег завода и других установа социјалне заштите и да покажемо шта се све може, зна и уме када се ради срцем и душом“, рекла је Настић Симовић.