Aa

Aa

22 године од битке на Кошарама

22 године од битке на Кошарама

22 године од битке на Кошарама

Читај ми

Поштовани борци, хвала вам. Хвала вам што због вас речи -  „јунаштво“, „част“ и „отаџбина“, данас имају виши смисао.

 

Клањамо се вашем подвигу, вашој храбрости, вашој жртви. Нема назад, иза је Србија!  – одјекују и данас речи које су вас водиле. Пеђа Леовац је имао само 24 године. Данас би био у мојим годинама.. 

 

Живот за отаџбину је дало 108 храбрих српских  војника. Иза њих су остали недосањани снови, неостварене љубави, нерођена деца. Понос и бол породица.

 

Хвала вам што сте били поносни и када се о вама ћутало. У име историје и у име будућности Србије - то време тишине је бесповратно прошло.  Зато је њих 108 вечерас са нама, у нашим мислима и у нашим сећањима, у нашим срцима…И тако ће увек и бити, јер само тако можемо напред уздигнутог чела!

 

Дивимо се храбрости војника и старешина који су сачували нашу земљу. Дивимо се њиховим мајкама и очевима, који су им усадили љубав којом се воли наша Србија. А Србија ће бити као мајка сваком борцу и њиховим породицама! И то је начин да им кажемо  - хвала!

 

Данас се бију неке друге битке. Пред нама су нови изазови и притисци. Боримо се успешно против болести која је претила да окује планету, боримо се за очување здравља и живота свих наших људи. И та нам је победа близу.

 

Боримо се за економски просперитет свих наших грађана, за друштво једнаких могућности. Само заједно, уз много труда, рада и знања, можемо да победимо.

 

Боримо се да нам Србија буде још боља и још јача. Да радимо и стварамо, да нас буде више, да у свакој кући мирише хлеб и да се из сваке куће чује дечији смех.  

 

Друга је ово врста борбе и друга врста изазова, али и данас нас воде ваше речи - Нема назад, иза је Србија. 

 

Сви заједно нећемо одустати од те борбе, као што ни ви нисте одустали. Те нове победе значиће да враћамо дуг којим сте нас задужили, а то је да чувамо и јачамо нашу Србију, на понос свих нас!

 

Живела Србија!

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања,

 

председница Одбора Владе Републике Србије за неговање традиција ослободилачких ратова Србије

 

проф. др Дарија Кисић Тепавчевић