Aa

Aa

Фебруар 2015

Председник Владе Александар Вучић и министар за рад Александар Вулин у УГЦБ, Дом „Бежанијска коса“


Премијер Александар Вучић и министар Александар Вулин ће корисницима Дома уручити ТВ апарат, четири компјутера и медицинске апарате за пружање здравствене заштите хроничним болесницима.

Инспектори у кладионицама затекли 28 радника „на црно”


Инспектори рада су због утврђених неправилности донели 20 решења у области радних односа и 64 решења у области безбедности и здравља на раду. Такође, због тога што запослени нису оспособљени за безбедан и здрав рад на радном месту, инспектори су донели и две забране рада.

Представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на презентацији налаза УНИЦЕФ-ове евалуације у области реформе дечије заштите


Поред презентације налаза регионалне евалуације УНИЦЕФ-а и осврта на његове препоруке, на Округлом столу ће бити речи о подршци биолошкој породици и улози центара за социјални рад у пружању подршке породицама са децом у ризику од институционалног смештаја.

Министар Вулин на 98. годишњици Топличког устанка


Државна церемонија ће се одржати у центру Прокупља код Споменика Топличанима палим у ратовима 1912-1918. и жртвама Народног устанка 1917. године. Церемонији ће присуствовати и представници Војске Србије, Општине Прокупље, удружења за неговање традиција ослободилачких ратова Србије и грађани.

Министри Вулин и Удовичић у ,,Air Serbia’’ поводом запошљавања младих


У оквиру пројекта ће се кроз истраживање и разговор са водећим компанијама у Србији утврдити проблеми и осмислити методе за смањење незапослености младих што је један од основних циљева Владе Републике Србије. ,,Air Serbia’’ је прва компанија са чијим ће се руководством разговарати.

Државни секретар Драган Поповић на Округлом столу о Предлогу Закона о борачко-инвалидској заштити


Иницијатори скупа су Удружење РВИ Србије свих ратова, Удружење „Српски ратни ветерани“ и Удружење ратних и мирнодопских војних инвалида Србије, а на Округлом столу ће учествовати и невладине организације окупљене у Коалицију против дискриминације и Коалицију за приступ правди.

Министар Вулин у Бачкј Тополи и Суботици


Потписивање Протокола означиће почетак организације овогодишњег међународног Кампа толеранције који, по девети пут, Фондација „Плави Дунав“ организује у Бачкој Тополи. Министар Вулин ће бити именован за почасног председника овогодишњег Организационог одбора Кампа.