Aa

Aa

Министарка Кисић Тепавчевић у Краљеву обишла компанију „Леони“

Министарка Кисић Тепавчевић у Краљеву обишла компанију „Леони“

Министарка Кисић Тепавчевић у Краљеву обишла компанију „Леони“

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић обишла је данас у Краљеву компанију „Леони“, која је почетком седмице отворила нову фабрику у том граду.

 

Министарка Кисић Тепавчевић је са директором Националне службе за запошљавање Зораном Мартиновићем и генералним директором Пјерлуиђи Ђионеом обишла погон производње, тренинг центар и радна места на којима раде особе са инвалидитетом.

 

Кисић Тепавчевић је захвалила компанији „Леони“ што је Србију препознала као место у које ће да улаже, где ће да шири своју производњу, али и на спремности да преузму раднике јужнокорејског „Шинвона“. 

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је истакла изузетну сарадњу компаније „Леони“, која у четири фабрике у Србији запошљава више од 13.000 људи, са филијалом НСЗ у Краљеву, наводећи да се очекује да до краја године ту буде запослено и преко 5.000 људи.

 

„Изузетно смо захвални што ова велика и одговорна фирма запошљава и особе са инвалидитетом, које су, на жалост, у прошлости имале неповољније услове на тржишту рада. У Леонију је запослено 206 особа са инвалидитетом. Честитам им на томе и што заједно са нама учествују у грађењу Србије без баријера“, нагласила је Кисић Тепавчевић.

 

Генерални директор Пјерлуиђи Ђионе истакао је да је тој компанији потребно још радне снаге и да се у сарадњи са НСЗ и локалном самоуправом ради на додатном упошљавању радника.