Aa

Aa

Министарка Кисић Тепавчевић са новим амбасадором Азербејџана о Споразуму о социјалном осигурању

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић разговарала је данас са новим амбасадором Републике Азербејџан у Републици Србији Камилом Хасијевом о предстојећем потписивању Споразума о социјалном осигурању између две земље. Министарка Кисић Тепавчевић је истакла да је у питању веома важан документ који ће бити од користи за грађане обе државе и да се очекује да он буде потписан у оквиру посете председника Азербејџана Илхама Алијева Србији.  Проф. др Кисић Тепавч

Министарка Кисић Тепавчевић са новим амбасадором Азербејџана о Споразуму о социјалном осигурању

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић разговарала је данас са новим амбасадором Републике Азербејџан у Републици Србији Камилом Хасијевом о предстојећем потписивању Споразума о социјалном осигурању између две земље.

 

Министарка Кисић Тепавчевић је истакла да је у питању веома важан документ који ће бити од користи за грађане обе државе и да се очекује да он буде потписан у оквиру посете председника Азербејџана Илхама Алијева Србији. 

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је навела да је Азербејџан велики пријатељ Републике Србије и да се билатерални односи две земље заснивају на обостраном поштовању, признавању пуног територијалног интегритета и суверенитета и стратешком партнерству, који су у оквиру Заједничког акционог плана о стратешком партнерству потписали председници две државе Александар Вучић и Илхам Алијев 2018. године.

 

Кисић Тепавчевић је истакла и да су, приликом недавне посете делегације Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Бакуу, са министром рада и социјалне заштите становништва Републике Азербејџан Сахилом Бабајевим размењена искуства и договорени будући правци сарадње. Један од видова сарадње биће и помоћ Републике Азербејџан Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у домену јачања капацитета установа за заштиту деце без родитељског старања у Србији.

 

Министар Хасијев је рекао да је та посета, која је резултирала потписивањем Меморандума о сарадњи два министарства, била успешна и да се нада продубљивању сарадње.