Aa

Aa

ЗАЈЕДНИЧКА ИЗГРАДЊА МЕМОРИЈАЛНИХ ЦЕНТАРА ПОСВЕЋЕНИХ ЈАСЕНОВАЧКИМ ЖРТВАМА

ЗАЈЕДНИЧКА ИЗГРАДЊА МЕМОРИЈАЛНИХ ЦЕНТАРА ПОСВЕЋЕНИХ ЈАСЕНОВАЧКИМ ЖРТВАМА

ЗАЈЕДНИЧКА ИЗГРАДЊА МЕМОРИЈАЛНИХ ЦЕНТАРА ПОСВЕЋЕНИХ ЈАСЕНОВАЧКИМ ЖРТВАМА

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије Никола Селаковић састао се данас са министром рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијелом Егићем, са којим је разговарао о досадашњој сарадњи два министарства, али и заједничким пројектима у наредном периоду.

 

Министри су исказали задовољство данашњим сусретом у Београду, оценивши да је потребно наставити са одржавањем редовних састанака, јер се на тај начин јача, не само сарадња између два министарства, већ и других институција, које су под њиховом непосредном надлежношћу.

 

Један од главних и најзначајнијих изазова у наредном периоду, сагласали су се министри, биће заједничко спровођење пројекта изградње два меморијална центра посвећена жртвама Логора „Јасеновац“, који ће бити изграђени у Доњој Градини у Републици Српској и у Београду. Како су навели, у наредних неколико недеља, биће потписан Споразум између Владе Р. Србије и Владе Р. Српске, којим ће бити дефинисана међусобна права и обавезе током реализације овог пројекта. Министри су истакли обострану спремност и подршку обе владе и министарстава на чијем су челу, како би се реализација изградње и свих других активности у вези са изградњом, реализовани доследно и ефикасно.

 

Поред навеведеног, министри Селаковић и Егић су истакли да ће у наредном периоду јачати сарадњу Србије и Републике Српске и у области рада и запошљавања, те је у том циљу потребно успоставити и непосредну сарадњу између две Националне службе за запошљавање.