Aa

Aa

Реакција поводом напада на кућу директора ЦСР у Ранилугу

Реакција поводом напада на кућу директора ЦСР у Ранилугу

Реакција поводом напада на кућу директора ЦСР у Ранилугу

Читај ми

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања најстрожије осуђује терористички напад на породичну кућу директора Центра за социјални рад Косовска Каменица и Ранилуг г. Зорана Ристића. 

 

У раним јутарњим часовима бачена је експлозивна направа на кућу г. Ристића у Ранилугу, која није експлодирала, те није дошло до материјалне штете.

 

Континуирано застрашивање Срба на Косову и Метохији, и брутални напади на представнике српских институција постали су дневна политика која се спроводи на територији тзв. државе Косово*, чији је једини циљ протеривање српског народа са територије сопствене државе.

 

Напади на представнике институција Срба на КиМ само су један од начина засташивања и уношења панике и несигурности међу српски народ.

 

Министарство позива све надлежне институције на КиМ и целу међународну заједницу да хитно реагују, приведу одговорне за овa нецивилизацијска и крвична дела правди, те спрече даљу ескaлацију насиља према Србима и заштите српске институције и њихове запослене од терора, који се над њима спроводи.

 

Овом приликом, министарство осуђује и нападе на куће директора предшколске установе „Пчелица маја“ у Ранилугу Срђана Ристића, као и заменика градоначелника Општине Ранилуг Владице Аритоновића.