Aa

Aa

Положени венци у Поликастру

Положени венци у Поликастру

Положени венци у Поликастру

Читај ми

Државну церемонију одавања почасти и полагања венаца, код споменика Силама савезницама у Великом рату, предводио је државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић.

 

Обележавању 105. годишњице пробоја Солунског фронта у  меморијалном комплексу Поликастро у Републици Грчкој, поред делегације Р. Србије, присуствовао је министар у Влади Републике Српске Данијел Егић,  као и делегације земаља победница у Првом светском рату.

 

Поред државног секретара, на споменик Силама савезницама венце су положили и министар у  Влади Републике Српске Даниел Егић и изасланик Министарства одбране и Војске Србије генерал у пензији Синиша Радовић.

 

У оквиру церемоније обележавања 105. годишњице пробоја Солунског фронта, одана је почаст и положени су венци на бистама државника Сила победника у Полкастру.

 

Државну делегацију  предводио је државни секретар Антић који је положио је венац на Спомен - бисту Николи Пашићу.  Венце су положили и изасланик МО и ВС генерал у пензији Синиша Радовић и министар Владе Р. Српске Егић.

 

Церемонијом у Полкастру, завршене су комеморативне свечаности поводом обележавања 107. годишњице искрцавања српске војске на Јонска острва Крф и Видо и 105. годишњице пробоја Солунског фронта у Републици Грчкој.