Aa

Aa

ОДЛИЧНА САРАДЊА СРБИЈЕ И НЕМАЧКЕ У ОБЛАСТИ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

ОДЛИЧНА САРАДЊА СРИЈЕ И НЕМАЧКЕ У ОБЛАСТИ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

ОДЛИЧНА САРАДЊА СРБИЈЕ И НЕМАЧКЕ У ОБЛАСТИ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања састао се са амбасадорком СР Немачке у Републици Србији Њ.Е. госпођом Анке Конрад, са којом је разговарао о сарадњи две земље у области социјалне заштите.

 

Амбасадорка Конрад изјавила је искрено саучешће поводом трагичних случајева који су се догодили у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду, као и у месту Мало Орашје код Младеновца. Она је истакла да се пре више година у Немачкој догодио сличан догађај као у школи „Владислав Рибникар“, те да немачки народ дубоко саосећа са грађанима Србије. 

 

Министар Селаковић се захвалио амбасадорки Конрад на речима саучешћа и подршке, те истакао да су ово догађаји дубоко потресли целу Србију и сваког њеног грађанина.

 

Говорећи о односима између Србије и СР Немачке, министар Селаковић се захвалио на дугодишњој подршци коју немачка влада и други немачки донатори пружају Србији у циљу јачања система социјалне заштите у Републици Србији.

 

Министар Селаковић и амбасадорка Конрад су указали да су примери добре сарадње и подршке који су довели до конкретних резултата, проистекли управо из реализације више пројеката спровођених кроз блиску сарадњу Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Како је министар Селаковић навео, у наредном периоду, отпочеће спровођење новог заједничког пројекта, који ће бити усмерен на запошљавање осетљивих група становништва.

 

Они су истакли да ће се блиска сарадња наставити и у наредном периоду, која ће бити још више усмерена ка унапређењу социјалне инклузивности, али и јачању социјалног предузетништва.