Aa

Aa

Министар Селаковић са министром здравља и социјалне заштите Намибије

Министар Селаковић са министром здравља и социјалне заштите Намибије

Министар Селаковић са министром здравља и социјалне заштите Намибије

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјлна питања Никола Селаковић састао се данас са министром здравља и социјалне заштите Републике Намибије др Калумбијем Шангулом, који борави у званичној посети Србији. 

 

Министар Селаковић је истакао да две земље имају дугу историју пријатељских односа и сарадње, отпочету током борбе народа Намибије за независност и изразио спремност наше стране да развијамо сарадњу у свим областима од заједничког интереса. Он се том приликом захвалио министру Шангули на подршци коју Намибија пружа Републици Србији када је у питању Косово и Метохија и очување територијалног интегритета и суверенитета Србије. Такође, Селаковић се захвалио и на подршци за кандидатуру Београда за организацију „Експоа 2027“.

 

Министар Шангула је изразио задовољство посетом Србији, указавши да је Србија била једна од првих земаља која је пружила помоћ Намибији током и након борбе за независност. Он је током разговора пренео захвалност на донацији вакцина против Ковида 19, које је Република Србија упутила његовој земљи и изразио очекивање да ће сарадња у наредном периоду бити подигнута на виши ниво.

 

Министар Селаковић је упознао саговорника са активностима и резултатима Министарства из домена социјалне заштите, изразивши спремност да наша искуства поделимо са намибијским пријатељима.