Aa

Aa

Министар Селаковић предводи државне церемоније на Крфу, Виду и Солуну

Министар Селаковић предводи државне церемоније на Крфу, Виду и Солуну

Министар Селаковић предводи државне церемоније на Крфу, Виду и Солуну

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић од 21. до 23. септембра боравиће у Републици Грчкој, где ће предводити државне комеморативне свечаности поводом обележавања 107. годишњице искрцавања српске војске на Јонска острва Крф и Видо, затим 107. годишњице Битке на Кајмакчалану, као и обележавања 105. годишњице пробоја Солунског фронта.

 

У четвртак, 21. септембра у 11 часова (по локалном времену), поводом обележавања 107. годишњице искрцавања српске војске на Јонска острва Крф и Видо, министар Селаковић ће предводити државну комеморативну церемонију, приликом које ће одати почаст и положити венац код Спомен костурнице на острву Видо. Затим ће уследити полагање венаца у „Плаву гробницу“.

 

У петак, 22. септембра у 11 часова (по локалном времену), поводом обележавања 107. годишњице Битке на Кајмакчалану, министар Селаковић ће предводити државну комеморативну церемонију, приликом које ће одати почаст и положити венац крај споменика у Егзоплатаносу (Општина Алмопиа), као и крај споменика српским војницима у оквиру локалног гробља „Свети Лазар“ у Општини Алмопиа.

 

У суботу, 23. септембра у 11 часова (по локалном времену) поводом обележавања 105. годишњице пробоја Солунског фронта, министар Селаковић ће предводити државну комеморативну церемонију, приликом које ће одати почаст и положити венац на српском војничком гробљу „Зејтинлик“ у Солуну, а затим одати почаст и положити венац на гроб дугодишњег чувара гробља Ђорђа Михаиловића.