Aa

Aa

Министар Селаковић: Најважнији задатак очувати свој народ

Министар Селаковић: Најважнији задатак очувати свој народ

Министар Селаковић: Најважнији задатак очувати свој народ

Читај ми

„Наш главни задатак је да чувамо народ, јер чувајући народ, ми чувамо своју будућност. Градећи школе и путеве, улажући у нове болнице, улажући у нова радна места, ми стварамо услове да наш народ и сви грађани Србије на овим просторима могу да живе добро, мирно и да се свакога дана унапређују у свакој области свога рада и живота“, истакао је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић након откривања споменика патријарху Арсенију III Чарнојевићу, у Руском Селу, у Општини Кикинда. 

 

Заједно са министром Селаковићем, споменик су открили и Његово Преосвештенство Епископ банатски господин Никанор, као и градоначелник Кикинде Никола Лукач.

 

Министар Селаковић нагласио је да откривање споменика патријаху Арсенију III Чарнојевићу носи велику симболику у односу на страдања и невоље Срба из периода са краја 17. века, када је као патријах стао на чело сеобе сопственог народа у тежњи за спасењем од невоље и сигурне смрти. „У тешким временима најважнији задатак сваког од нас, ко се налази на одговорној функцији, почев од челника локаних самоуправа па до самог врха државе, на челу са председником Вучићем, јесте да чувамо слободу, независност и изнад свега наш народ“, нагласио је Селаковић.

 

Он је навео да, ако државу чине територија, народ и институције, односно закони, и да, понекад можете да замислите државу и без прописа у једном тренутку, или институција и територије, али не можете државу да замислите без народа. „То је знао патријарх Арсеније III Чарнојевић, а то зна и председник Вучић“, оценио је министар Селаковић. 

 

У оквиру церемоније откривања споменика уједно је обележено и 120. година од оснивања Удружења српских ратних добровољаца од 1912-1918, које је најстарије борачко удружење на територији Србије.

 

Освећење и откривање споменика одржано је у порти храма Успенија Пресвете Богородице уз присуство свештенства, припадника борчких удружења и грађана Кикинде.

 

Видео материјал (изјава, покривалице) бесплатно се могу преузети са сајта Инфобиро.