Министар Ђорђевић за бољи положај припадника ромске националне мањине у Србији

Среда, 14. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са замеником директора  Канцеларије за људска и мањинска права Владе Србије Драгољубом Ацковићем о будућим корацима које је неопходно предузети са циљем  унапређења положаја ромске националне мањине у Републици Србији.   Министар Ђорђевић истакао је да Министарство брине о припадницима ромске националне мањине и посебну пажњу посвећује инклузији Рома и Ромкиња у Србији, а тиме ће се… опширније »

Министарство рада и Менса Србија кроз сарадњу за већу подршку за младе и талентоване

Среда, 14. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са председницом Менса Србија Александром Боровић о унапређењу сарадње са Министарством, као и о пројектима који су у плану током ове године.   “Има много простора да досадашњу сарадњу Министарства и Менсе додатно унапредимо. Не само зато што сам и сам  члан Менсе, већ зато што желим да заједно радимо на пројектима којим ће младим и талентованим људима бити пружена прилика да раде и… опширније »

Министар Ђорђевић добитнику другог циклуса наградне игре „Узми рачун и победи 2018“ уручио кључеве стана

Среда, 14. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић свечано је уручио кључеве стана срећном добитнику у другом циклусу наградне игре “Узми рачун и победи” Урошу Протићу из Ариља и још једном позвао грађане да учествују, јер, како је рекао, то доприноси бољем животу свих наших грађана. “Влада Србије ће новац, који добије од наплате пореза, утрошити максимално транспарентно како би грађани стекли поверење у рад државе и увидели коју корист имају од… опширније »

Влада Србије активно ради на даљем унапређењу положаја мађарске национале мањине

Среда, 14. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борчка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са председником скупштине АП Војводине и председником Савеза војвођанских Мађара Иштваном Пастором и истакао да су односи Србије према припадницима мађарске националне мањине на високом нивоу и да Влада Републике Србије активно ради на њиховом даљем унапређењу.   Министар Ђорђевић рекао је да је Влада Србије посвећена добросуседској политици према свим земљама у окружењу и да њен константни рад на… опширније »

Влада Србије помоћи ће да сва деца и одрасли са сметњама у развоју имају боље услове за живот

Уторак, 13. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Дневни боравак за децу, младе и одрасле са сметњама у развоју „Пуж“ у Смедеревској Паланци којем је Министарсво донирало специјализовано комби возило опремљено за превоз корисника са посебним потребама.   „Министарство активно помаже свим установама социјалне заштите, како дневним боравцима тако и установама за смештај особа са сметњама у развоју. Ово возило само је почетак  и… опширније »

Линија за пријаву рада на црно већ дала прве резултате

Уторак, 13. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и в.д. директора Инспектората за рад Стеван Ђуровић разговарали су са инспекторима из целе Србије о досадашњим постигнутим резултатима, као и о начинима за унапређење њиховог даљег рада.   Министар Ђорђевић захвалио је свим инспекторима на свему што су до сада урадили истакавши да сви заједно раде одличан посао који има велику корист за државу, али и за наше грађане.   „Пројекат „Реци НЕ раду на… опширније »

Активиран бесплатан број за пријаву рада „на црно“ - 0800 300 307

Субота, 10. Март 2018

У склопу пројекта „Реци НЕ раду на црно“ , који спроводи Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а чију је реализаију финансијски подржала Амбасада Краљевине Норвешке у Београду, активирана је бесплатна телефонска линија за пријаву рада „на црно“. Грађани Србије могу анонимно, позивом на број 0800 300 307 да пријаве уколико су радно ангажовани без закљученог уговора о раду, као и сваку другу незаконитост у раду.   Министар Зоран Ђорђевић… опширније »

Министарство потписало Протокол о волонтирању са деканима 10 факултета

Петак, 09. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је Протокол о сарадњи на реализацији програма волонтирања са деканима Филозофског факултета, Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију, Машинског факултета и Технолошко – металуршког факултета Универзитета у Београду, Правног факултета, Филозофског факултета и Факултета заштите на раду Универзитета у Нишу, Правног факултета Универзитета у Крагујевцу, Филозофског факултета Универзитета у Новом… опширније »

Припадници ромске националне мањине прославили славу - Теткицу Бибију

Петак, 09. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је 141. свечаној прослави славе - Теткица Бибија, коју обележавају православни Роми.   Министар Ђорђевић честитао је славу окупљенима поручивши им да је прославе у здрављу и весељу.   „Драго ми је што имам прилику да будем овде са вама на ваш велики празник. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања брине о припадницима ромске националне мањине и посебну пажњу посвећује… опширније »

Министар Ђорђевић пожелео добродошлицу новопостављеном амбасадору Уједињених Арапских Емирата

Петак, 09. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са новопостављеним амбасадором Уједињених Арапских Емирата Њ.Е. Мубараком Саидом Алдахеријем. „Поред Споразума о социјалном осигурању постоји велики број пројеката које бисмо заједнички реализовали“, изјавио је Ђорђевић и свом саговорнику пренео захвалност на упућеном позиву министра људских ресурса и емиратизације Уједињених Арапских Емирата Насера бин Танија Алхамелија да посети Абу Даби током… опширније »