Потписан Меморандум о сарадњи на успостављању СОС телефонске линије за жене жртве насиља

Субота, 25. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потисао је Меморандум о сарадњи на успостављању СОС телефонске линије за жене жртве насиља између Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Града Београда и “Телеком Србије”.     “Успостављање СОС телефонске линије обавеза је Републике Србије и нешто што је логично да постоји у свакој земљи. Наша идеја је да он буде у функцији борбе против насиља над женама и надам… опширније »

Министар Ђорђевић на отварању шестог међународног Сајма спорта "Србија, земља спорта"

Петак, 24. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је  свечаном отварању шестог међународног Сајма спорта под слоганом "Србија, земља спорта" у организацији Спортског савеза Србије, а под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије. Током обиласка штандова на Сајму спорта министар Ђорђевић разговарао је и са параолимпијцима о постигнутим успесима и њиховим будућим плановима. „Влада Републике Србије ће… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са послаником парламента Европске уније и председником Управног одбора организације ASB, Кнутом Флекенштајном

Петак, 24. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са председником Управног одбора организације Arbeiter-Samariter-Bund Serbia (ASB) и послаником парламента Европске уније Кнутом Флекенштајном.   Министар Ђорђевић захвалио је на подршци коју је организација АSB пружила Републици Србији кроз више пројеката у области унапређења положаја најугорженијих група, а пре свега кроз активности које се односе на унапређење социјалне инфраструктуре и становања,… опширније »

Министар Ђорђевић на првом састанаку Министарског тима за превенције и интервенције у случајевима вршњачког насиља

Петак, 24. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је првом састанку Министарског тима за превенције и интервенције у случајевима вршњачког насиља, који је формиран на предлог Министарства просвете, науке и технолошког развоја.     Министарски тим формиран је са задатком да изврши анализу постојећих законских решења које се тичу превенције и интервенције у случајевима насиља у школама и успостави сврсисходне процедуре за размену… опширније »

Министар Ђорђевић на додели стохиљадите „Београдске персонализоване сениор картице“

Четвртак, 23. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је уручењу стохиљадите „Београдске персонализоване сениор картице“, коју је градоначелник Града Београда Синиша Мали уручио кориснику Драгославу Радићу.     Министар Ђорђевић рекао је да му је изузетно драго што је Београд прва локална самоуправа у Србији која нуди овакву врсту услуге и позвао и остале локалне самоуправе да, у оквиру својих могућности, пензионерима пруже исте… опширније »

Министар Ђорђевић на састанку Социјално - економског савета

Среда, 22. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио  је састанак Социјално - економског савета под називом „Значај локалних Социјално - економских савета“.             У Србији постоји 18 локалних Социjaлно - економских савета, који према речима Ђoрђевића, не функционишу на најбољи могући начин, стога је неопходно што пре унапредити рад постојећих и формирати нове савете за које су већ обезбеђена средства … опширније »

Министар Ђорђевић одржао састанак са представницима Савеза удружења особа са инвалидитетом

Среда, 22. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са својим сарадницима и в.д. помоћнице министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљаном Барошевић, одржао је састанак са представницима 33 Савеза удружења особа са инвалидитетом које у свом саставу имају 565 локалних удружења особа са инвалидитетом са територије целе Србије. Састанку су поред представника савеза присуствовали и представници локалних организација. На састанку је представљен… опширније »

Министар Ђорђевић на конференцији “Подршка деци и породицама у избегличкој кризи”

Среда, 22. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је, конференцију на тему “Подршка деци и породицама у избегличкој кризи”, поводом Светског дана дечијих права. Конференција је одржана са циљем размена искустава стручњака који се баве пружањем подршке деци и породицама на терену и дефинисања генералних препорука за унапређење будућег рада. „Током  избегличке кризе кроз Србију је прошло око милион људи, међу којима су била и деца, а 350… опширније »

Министри Ђорђевић и Топилин обишли Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју

Уторак, 21. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар рада и социјалне заштите Руске Федерације Максим Анатољевич Топилин обишли су Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју - Дневни боравак „Шекспирова“.     Министар Ђорђевић захвалио је руском министру Топилину на доласку као и на подршци Руске Федерације и нагласио да ће да Република Србија неговати и унапређивати добре односе са Русијом и у будућности,… опширније »

Премијерка Брнабић састала се са руским министром Топилином

Понедељак, 20. Новембар 2017

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са министром за рад и социјалну заштиту Руске Федерације Максимом Топилином о заједничком пројекту двеју држава у области социјалне заштите, наставку сарадње у областима пензионог осигурања и бриге према особама са инвалидитетом. На састанку је посебна пажња посвећена теми демографије и позитивним искуствима која су дали програми за повећање наталитета у Руској Федерацији, а која би за Србију били од изузетног… опширније »