Министар Ђорђевић се састао са амбасадором Арапске Републике Египат, Њ.Е. Езелдином Фахми Махмуд Фахмијем

Петак, 11. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се данас са амбасадором Арапске Републике Египат, Њ.Е. Езелдином Фахми Махмуд Фахмијем. Министар Ђорђевић упознао је саговорника о оствареној билатералној сарадњи две државе у области рада и социјалних питања и исказао заинтересованост да се у наредном периоду размотре модалитети за њено унапређење, пре свега у области очувања ратних меморијала и места страдања. Амбасадор Фахми истакао је да је отворен за… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић састао се са амбасадорком Чешке Републике Њ.Е. Иваном Хлавсовом

Петак, 11. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се данас са амбасадорком Чешке Републике у Републици Србији, Њ.Е. Иваном Хлавсовом. Током састанка истакнути су постојећи добри билатерални односи, а разговaрало се и о могућностима за интензивирање сарадње и даљег унапређења односа у областима заштите ратних меморијала, социјалне политике, запошљавања, социјалног предузетништва, као и у домену социјалног осигурања. Министар Ђорђевић изразио је захвалност… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић се састао са председником Покрајинске владе, Игором Мировићем

Четвртак, 10. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се данас у Новом Саду са председником Покрајинске владе АП Војводине Игором Мировићем, са којим је разговарао о могућностима да се на оперативан начин приступи реализацији заједничких активности у области социјалне заштите. На састанку је истакнуто да ће Покрајинска влада и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања заједнички и координисано радити на унапређењу квалитета живота и рада у… опширније »

Министар Ђорђевић се састао са амбасадорком Индије, Њ.Е. Нариндер Чoхан

Четвртак, 10. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се данас са Њ.Е. Нариндер Чoхан, амбасадорком Републике Индије у Србији. На састанку је истакнут значај неговања традиционално добрих и пријатељских билатералних односа двеју земаља, као и важност даљег унапређења сарадње на свим нивоима. Министар Ђорђевић је поздравио амбасадорку Чохан као великог пријатеља Србије, изразио задовољство због сусрета и истакао жељу за унапређењем међусобних односа, нарочито у… опширније »

Министар Ђорђевић се састао са амбасадором Катарa, Њ.Е. Мубарак бин Фахад Ал-Танијем

Среда, 09. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се данас са амбасадором Катарa, Њ.Е. Мубараком бин Фахадом Ал-Танијем. У разговору је оцењено да су односи две земље добри и пријатељски, али и са перспективном даљег унапређења. Министар Ђорђевић истакао је како Република Србија жели да са Катаром развије сарадњу у свим областима где за то постоје реалне могућности и обострани интерес, а посебно у домену социјалног осигурања, области рада и радних односа… опширније »

Министар Ђорђевић се састао са амбасадором Републике Азербејџан, Елдаром Хасановим

Понедељак, 07. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се данас са амбасадором Републике Азербејџан, Њ.Е. Елдаром Хасановим. Министар Ђорђевић изразио је задовољство због сусрета са амбасадором Хасановим и истакао како билатералну сарадњу са Републиком Азербејџан одликују традиционално пријатељски односи. Такође, изразио је жељу за њиховим унапређењем, посебно у областима социјалног осигурања, области рада и радних односа и области борачких питања. Амбасадор… опширније »

Министар Ђорђевић обишао прихватне центре на југу Србије

Недеља, 06. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, обишао је данас прихватне центре за мигранте на југу Србије. Министра Ђорђевића су том приликом дочекали Тијана Миловановић у име Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као и  Координатор прихватних центара на југоистоку Србије, Слободан Савовић, и управник Прихватног центра у Прешеву, Горан Ћирић, у име Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије. „Србија се понаша… опширније »

Министар Ђорђевић уручио награде рударима из Србије поводом Дана рудара

Недеља, 06. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, посетио је поводом Дана рудара флотацију и рудник „Рудник“ у месту Рудник, којом приликом је уручио награде за 11 најбољих рудара из целе Србије . -Ваш посао је тежак и одговоран, истакао је између осталог Ђорђевић, награда за вас 11 најбољих, уверен сам, иде у праве и заслужене руке. На свечаности је уручено и 58 јубиларних награда за рударе овог рудника, за 30, 20 и 10 година рада, док је један рудар,… опширније »

Обележен Дан сећања на страдале и прогнане Србе, жртве "Олује"

Субота, 05. Август 2017

Државна манифестација посвећена обележавању Дана сећања на страдале и прогнане Србе у војно-полицијској акцији Хрватске "Олуја", у којој акцији је убијено 2.000, а протерано више од 200.000 Срба, одржана је 4. августа у насељу Ветерник код Новог Сада. Државни врх Србије на овом обележавању предводио је председник Републике Србије Александар Вучић, а догађају су присуствовали и председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, председник и председница Владе Републике Српске,… опширније »

Министар Ђорђевић ce састао са амбасадором Краљевине Холандије, Хенком ван ден Долом

Петак, 04. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се данас са амбасадором Краљевине Холандије у Републици Србији, Њ.Е. Хенком ван ден Долом. Министар Ђорђевић је информисао амбасадора о плану рада Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у коме инспекцијски надзор и увођење финансијске контроле представљају две кључне области. Захвалио се на холандској подршци европским интеграцијама Србије, као и на пруженој помоћи током мигрантске… опширније »