Отворен 7. Европски конгрес за особе са инвалидитетом

Петак, 01. Јун 2018

Изасланик председника Републике Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говорио је отварању 7. Европског конгреса за особе са инвалидитетом „Живети у сусрету“ и његов говор преносимо вам у целости:   „Желим да, као изасланик Председника Републике Србије, господина Александра Вучића, најпре поздравим све учеснике Европског конгреса за особе са инвалидитетом под називом „Живети у сусрету“, и да изразим задовољство… опширније »

Министар Ђорђевић и амбасадор Италије Ло Кашо о наставку сарадње

Четвртак, 31. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са новопостављеним италијанским амбасадором Њ.Е. Карлом Ло Кашом  и пожелео му успешан мандат у Републици Србији.   Министар Ђорђевић истакао је да билатералну сарадњу Србије и Италије одликују традиционално блиски и пријатељски односи и додао да постоји велики потенцијал да се сарадња у области рада, запошљавања, борачких и социјалних питања подигне на још виши ниво.   „Жеља нам је… опширније »

Обележен Светски дан борбе против мултипла склерозе

Среда, 30. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је обележавању Светског дана борбе против мултипла склерозе и симболичној штафети у пливању  у оквиру кампање „Уђи у Мој Свет“, у којој су учествовали оболели од мултипла склерозе, доктори и познате личности и поручио да ће увек пружати подршку оваквим манифестацијама.   Министар Ђорђевић изјавио је да Влада Србије активно ради на побољшању услова живота особа са инвалидитетом и… опширније »

Министар Ђорђевић отворио 42. Републичко шаховско првенство дистрофичара Србије

Уторак, 29. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је 42. Републичко шаховско првенство дистрофичара Србије и изјавио да сви грађани Републике Србије морају да имају једнака права.   „Министарство активно ради на побољшању положаја особа са инвалидитетом и тиме ће се бавити и у наредном периоду. Подршка коју пружамо у организацији овог шаховског такмичења, за који верујем да ће наставити да се одржава и то уз већу медијску подршку и већа… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске, Њ.Е. Денисом Кифом

Уторак, 29. Мај 2018

Министар Ђорђевић разговарао је са амбасадором Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске, Њ.Е. Денисом Кифом и истакао да билатералну сарадњу две земље одликују традиционално пријатељски односи и истакао заинтересованост за даље унапређење сарадње по питањима од заједничких интереса.   Министар Ђорђевић додао је да постоји потенцијал за различите модалитете сарадње у областима из делокруга рада Министарства, а нарочито по питању решавања отворених питања мигрантске… опширније »

Србија и Бугарска негују традиционално добре односе

Уторак, 29. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић на састанку са амбасадором Републике Бугарске, Њ.Е. Радком Влајковим истакао је да је сарадња наше две земље на високом нивоу, а да је недавно потписан Меморандум о разумевању у области рада и социјалне политике од веома великог значаја за њено унапређење.   „Поред економске, регионалне и прекограничне сарадње која је на завидном нивоу, сарадња две земље може се проширити и на област рада, запошљавања,… опширније »

Министарство у борби против злоупотребе „деце улице“

Понедељак, 28. Мај 2018

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања покренуло је иницијативу за спречавање злоупотребе „деце улице“. Министарство је својим налогом обавезало центре за социјални рад - органе старатељства у Републици Србији да у складу са својим надлежностима предузму мере и активности у организовању помоћи и подршке „деци улице“, односно деци жртвама насиља и злоупотребе која „живе и раде на улици“ и баве се просијачењем, прањем ветробранских… опширније »

Председник Републике Србије Александар Вучић најавио повећање пензија за најстарије грађане Србије

Петак, 25. Мај 2018

Председник Републике Србије Александар Вучић и председница Владе Републике Србије Ана Брнабић најавили су укидање Закона о привременом смањењу пензија из 2014. године и да ће најстаријим грађанима Републике Србије бити повећане пензије од 8,4 одсто до 13,3 одсто у односу на 2014.   „Најтежа одлука за Владу Србије била је доношење Закона о смањењу пензија 2014. године, када је наша земља била пред банкротом. Захваљујући стрпљењу и вери најстаријих грађана, који су својом снагом… опширније »

Откривено Спомен - обележје у част страдалим припадницима МУП-а

Петак, 25. Мај 2018

Откривању Спомен-обележја у част припадника Министарства унутрашњих послова који су дали своје животе обављајући службену дужност присуствовали су председница Владе Србије Ана Брнабић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министар полиције Небојша Стефановић, директор полиције Владимир Ребић и градоначелник Београда Синиша Мали.   У оквиру споменика налазиће се део са уклесаним значкама сваког припадника МУП-а који је "дао свој живот на… опширније »

Додељене лиценце приватним домовима за одрасла и стара лица

Четвртак, 24. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и државни секретар Ненад Нерић доделили су лиценце за рад директорима и оснивачима приватних домова за одрасла и стара лица који су испунили потребне услове и упознали их са оквирима споразума за субвенционисање који би требало да буде потписан у наредном периоду. Министар Ђорђевић рекао је да ће држава субвенционисати приватне домове до износа који плаћа и државним установама, а то је у просеку 35.750 динара, али… опширније »