Србији одато признање због односа према мигрантима

Недеља, 01. Октобар 2017

Председница Владе Србије Ана Брнабић у име Србије председавала je радном групом за политике миграција и граница у оквиру састанка Светског економског форума.  Том приликом премијерка је истакла да је ово председавање показатељ да свет одаје признање свим грађанима Србије због односа који има према мигрантима. „Кроз нашу земљу прошло је више од милион људи из угрожених земаља и ми ни у једном тренутку нисмо затварали наше границе. Додатно, у овој школској години 645 ђака… опширније »

Одржана комеморативна свечаност у Јајинцима, у знак сећања на више десетина хиљада страдалих у Другом светском рату

Недеља, 01. Октобар 2017

Председник Србије Александар Вучић положио је венац на спомен обележје на стратишту у Јајинцима, где је одржана државна комеморативна свечаност посвећена очувању сећања на више десетина хиљада страдалих у Другом светском рату. Александар Вучић поручио је свим присутнима да ће Србија чувати слободу и независност без обзира не све притиске. „Јајинци су били једна од најстрашнијих фабрика смрти у Европи, која је радила по "страшној" рутини - доручак, ручак , вечера, спавање,… опширније »

Министар Ђорђевић присуствовао прављењу „Мозаика за Гиниса“ састављеног од чепова у Новом Саду

Субота, 30. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовали су прављењу „Мозаика за Гиниса“ састављеног од чепова, величине 621 метар квадратни на Тргу слободе у Новом Саду. Министар Ђорђевић захвалио се иницијаторки  акције Вањи Петковић и свим учесницима. „Хвала што изграђујете једну бољу и хуманију Србију. Ову јединствену идеју хуманости ћемо сви ми, како Влада Србије,  Влада АП Војводине и… опширније »

Министар Ђорђевић на Првој међународној конференцији Менсе Србије под називом „Даровитост – препознавање и подршка“

Субота, 30. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је Међународној конференцији под називом „Даровитост – препознавање и подршка“ у Скупштини Аутономне покрајине Војводине, коју први пут организује Менса Србија.   Министар Ђорђевић захвалио је представницима Менсе Србије на позиву и рекао да се о теми „даровитост“ до сада није толико разматрало, а да је она веома битна, посебно код деце.   „Изузетно је важно… опширније »

Председник Србије Александар Вучић најавио повећање плата и пензија

Субота, 30. Септембар 2017

Председник Србије Александар Вучић најавио је повећање плата и пензија за јануар 2018. године. До повећања плата и пензија доћи ће услед мера фискалне консолидације које су довеле до вишка новца у буџету. Тај вишак новца биће искоришћен да се помогне најстаријим суграђанима исплатом једнократних помоћи и за повећање плата за неколико процената. „Ово је први пут после много година да у буџету имамо вишак без икаквих приватизационих прихода. Имамо 300 милиона евра вишка које ћемо… опширније »

Министар Ђорђевић на обележавању 26. годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића

Петак, 29. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић свечано је открио споменик народном хероју Милану Тепићу, на углу улица Љутице Богдана и кнеза Александра Карађорђевића на Дедињу. Министар Ђорђевић и министар  одбране Александар Вулин предводили су церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 26. годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића.  Министар Ђорђевић подсетио је окупљене да је тог 29. септембра 1991. године мајор Милан… опширније »

Министар Ђорђевић на свечаној седници „Мост разумевања – међународна солидарност“

Петак, 29. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је свечаној седници поводом Међународног дана старијих особа „Мост разумевања – међународна солидарност“ и уручио награде ученицима који су учествовали на литерарном конкурсу на ову тему. „Србија  се сврстава  у групу земаља са  најстаријом   популацијом. Продужавање животног века   успех  је за  човечанство, али представља… опширније »

Министар Ђорђевић разговарао са директорком Популационог фонда Уједињених нација за Србију др Доином Бологом

Четвртак, 28. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и помоћница у сектору за антидискриминациону политику и родну равноправност Нина Митић састали су се са директорком Популационог фонда Уједињених нација за Србију др Доином Бологом. Министар Ђорђевић  захвалио је директорки Популационог фонда УН на досадашњој подршци и сарадњи и изразио очекивање да ће она бити настављена и у даљој будућности. Ђорђевић је истакао да је значајно партнерство и  подршка коју… опширније »

Министар Ђорђевић на конференцији „Најважније улагање у будућност земље – рани развој детета

Четвртак, 28. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић учествовао је на  конференцији  „Најважније улагање у будућност земље – рани развој детета“. Министар Ђорђевић је том приликом рекао да један од услова за унапређење квалитета бриге о деци, подршку, добробити и развоју деце, посебно  млађег узраста, а нарочито деце која живе под неповољним социо-економским околностима обезбеђивање минималне финансијске сигурности породице. Министар је… опширније »

Министар Ђорђевић одао почаст српским страдалим борцима у Првом светском рату

Среда, 27. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводио је у име Владе Републике Србије, на грчким јонским острвима Крф и Видо, комеморације у знак сећања на око две стотине педесет хиљада страдалих цивила и припадника српске војске. Министар је одао почаст и положио венце код спомен-костурнице у Маузолеју на острву Видо, код морнаричког крста и у море, „плаву гробницу“ и поручио да српски грађани имају право да буду поносни због тога што су им… опширније »