Министар Ђорђевић: "Нема повлашћених пред законом"

Петак, 21. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је да ће извештај о погибији радника на градилишту "Београда на води" бити објављен када за то дозволу буду дали Министарство унутрашњих послова и Тужилаштво, а да је сваки инвеститор дужан да јавност обавести о истинитим чињеницама када дође до евентуалног трагичног догађаја на раду.   "Потпуну информацију о томе шта се десило на градилишту, да су радници били пријављени,… опширније »

Министар Ђорђевић представио измене и допуне Закона о пензијском и инвалидском осигурању

Петак, 21. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић образложио је пред народним посланицима измене и допуне Закона о пензијском и инвалидском осигурању, којим се укида Закон о привременом уређењу пензија закључно са 30. септембром.   „Овим Законом престаје Закон који се односио на привремено смањење пензија и то је оно што је најбитније за наше пензионере. У новембру ће бити исплаћене знатно веће пензије које се крећу, у односу на 2014. годину, од 8, 8 до… опширније »

Подршка ЕУ у циљу јачања политике запошљавања, приоритета Владе Србије

Петак, 21. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић са шефом Делегације Европске уније у Србији Семом Фабрицијем представио је планове и циљеве за унапређење мера активне политике запошљавања и смањење стопе незапослености, пре свега међу категоријама теже запошљивих лица, на конференцији одржаној поводом почетка спровођења пројекта „ЕУ подршка Националној служби за запошљавање“ и „ЕУ подршка политици запошљавања“.   Министар Ђорђевић… опширније »

Министар Ђорђевић осудио оскрвнуће војног Споменика – костурнице Ледена стена у Нишу

Четвртак, 20. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у име Владе Републике Србије најстроже је осудио вандалски чин, оскрвнуће војног Споменика – костурнице Ледена стена у Нишу.   „У војном Споменик – костурници Ледена стена положене су кости 2.015 бугарских војника, погинулих у коначним борбама за ослобођење Југославије у Другом светском рату. Као ресорни министар осуђујем овај вандалски чин који је дело појединца који ће бити кажњен. Ми као… опширније »

Уручени уговори за запошљавање 158 лица у Смедереву

Уторак, 18. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић свечано је уручио уговоре за запошљавање 158 лица, који се односе на самозапошљавање, запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима и на јавне радове у Смедереву.   Министар Ђорђевић похвалио је начин на који се Град Смедерево опходи према својим грађанима истичући да он представља прави пример свима другим локалним самоуправама које желе да смање незапосленост и… опширније »

Министар Ђорђевић са новопостављеним амбасадором Републике Индије

Понедељак, 17. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са новопостављеним амбасадором Републике Индије Њ.Е. Субратом Батачарџијем и пожелео му добродошлицу и успешан мандат.   Министар Ђорђевић истакао је да је ова година изузетно значајна за билатералне односе Србије и Индије, с обзиром на чињеницу да је потпредседник Индије управо завршио своју званичну посету Србији, као и да се навршава 70 година од успостављања дипломатских односа.  … опширније »

Србија води посебну бригу о деци без родитељског старања

Понедељак, 17. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са новопостављеном директорком Представништва Дечијег фонда Уједињених нација (УНИЦЕФ) у Србији Регином де Доминицис и пожелео  јој успех у предстојећем раду.   Министар Ђорђевић захвалио се на подршци у унапређивању система социјалне заштите коју, кроз пројекте,УНИЦЕФ пружа Србији и изразио наду да ће се и у мандату госпође Де Доминицис успешна сарадња Србије и УНИЦЕФ -а у побољшању квалитета… опширније »

Заједничким залагањем за достојанствену Србију

Петак, 14. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је Сесију под називом „Да нико не буде изостављен / Неједнакости“ на Субрегионалној конференцији „Промоција напретка у инплементацији Агенде 2030“ где је нагласио да је напредак Србије на европском путу могућ само уколико сви заједнички радимо на остварењу коначног циља, а то је достојанствена, ефикасна, успешна и задовољна Србија.      Министар Ђорђевић рекао је да је… опширније »

Министар Ђорђевић на 16. Фестивалу стваралаштва старијих "Златно доба"

Петак, 14. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је на отварању 16. Фестивала стваралаштва старијих "Златно доба", у атријуму Народног музеја, у Београду, и истакао да управо пензионери и стара лица заслужују да једна од најзначајнијих институција у Србији буде њихов домаћин.   Министар је најавио предстојећи сајам под слоганом „Једнаки“, на ком ће управо и наши најстарији грађани имати прилику да излажу своје рукотворине.… опширније »

Министар Ђорђевић најавио нове измене Закона о финансијској подршци породици с децом

Четвртак, 13. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је, приликом гостовања у емисији „Ново јутро“ на телевизији Пинк да ће се Закон о финансијској подршци породици с децом мењати у циљу прилагођавања новим околностима и новим мерама, јер Србија жели да има што више деце.   "План нам је да уведемо и још неке привилегије мајкама, уједно водећи рачуна о буџету. Када би неко ко добро ради желео да ради код мене и да знам да има све вредности… опширније »