Aa

Aa

Министар Селаковић уручио Национална признања из области безбедности и здравља на раду

Министар Селаковић уручио Национална признања из области безбедности и здравља на раду

Министар Селаковић уручио Национална признања из области безбедности и здравља на раду

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић доделио је национална признања из области безбедности и здравља на раду. Овом приликом додељене су три категорије Националних признања: Похвалнице ,,28. април“, Плакете ,,28. април“ и Повеље ,,28. април“.

 

,,Чињеница је да својим радом, својим залагањем и трудом, и Управе за безбедност и здравље на раду и Инспектората за рад, а уз подршку Министарства, али и свеукупно Владе и читавог државног апарата, трудимо се и радимо на томе да безбедност и здравље на раду у Србији подигнемо на значајно виши ниво, а имајући пред собом европске стандарде у тој области, као крајњем циљу“, рекао је министар Селаковић.

 

Министар  Селаковић је истакао да је нулта толеранција на смртне повреде и повреде са смртним исходом циљ, као и да је то стандард којем се тежи. Он је указао да је за једногодишњи период број смртних случајева и тежих повреда са смртним исходом, умањен за 15 одсто.

 

,,Када имамо у виду да је област грађевинарства једна од водећих у изазовима које са собом носи заштита безбедности и здравља на раду, онда ћу вам рећи да смо у грађевинарству успели да тај број смртних случајева  и тешких телесних повреда  са смртним исходом  смањимо за 30 процената“, нагласио је Селаковић.

 

Министар је подсетио да је наша држава током претходне деценије прошла изазован пут, који кренуо улазном путањом када је формирана Влада на чијем челу је тада био председник Републике Александар Вучић, и додао да  је тиме закорачено у деценију експанзивног, озбиљног привредног развоја и раста.

 

С тим у вези, Селаковић се осврнуо на чињеницу да је у том периоду више него удвостручен друштвени бруто производ,  да је отворено преко 550 хиљада нових радних места и самим тим смањена незапосленост у Србији, да су веома интензивне привредне гране, попут грађевинарства у великом замаху, као и да се данас у Србији  више него икада граде путеви и мостови, тунели и брзе пруге, али и реконструише наша железничка мрежа.

 

Говорећи о изазовима које са собом носи безбедност и здравље на раду, министар је рекао да наша држава има резултате којима може да се похвали и да постоји једна редукциона тенденција када је реч о броју смртних исхода и када је реч о тешким телесним повредама са смртним исходом.

 

Додели Националних признања из области безбедности и здравља на раду  присуствовали су в.д. директора Инспектората за рад господин Марко Тодосић и в.д. помоћника директора Управе за безбедност и здравље на раду господин Небојша Марковић, a Повељу ,,28. април“ у категорији правних лица и предузетника који имају више од 251 запосленог прво место освојило је правно лице CONTINENTAL AUTOMOTIVE SERBIA DOO NOVI SAD.