Министар Ђорђевић посетио „ЈУМКО“ и „БАТ“

Среда, 20. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић и министром привреде Гораном Кнежевићем посетио је компаније „Јумко“ и „Бритиш америкен тобако“ ( БАТ), у Врању.  У компанији „Јуком“ свечано је пресечена врпца, чиме је отворен нови погон „ Балистика“, који ће производити заштитну балистичку опрему. Ова инвестиција Републици Србији доноси запослење за 150… опширније »

Министар Ђорђевић положио венце на споменик српским и грчким страдалим борцима у Првом светском рату

Среда, 20. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводио је у Пироту српско-грчку комеморативну свечаност посвећену страдалим борцима у Првом светском рату. Министар Ђорђевић рекао је да Републику Србију и Хеленску Републику везују бројни историјски догађаји кроз које се стекло међусобно поверење и искрено пријатељство две државе и наших народа. „Срби и Грци су одувек савезници и никада непријатељи. У најтежим временима, у време рата и у време мира, били… опширније »

Министар Ђорђевић и амбасадор Краљевине Шведске, Њ.Е. Јан Лундин у посети првој „Икеи“ у Србији

Уторак, 19. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и амбасадор Краљевине Шведске, Њ.Е. Јан Лундин, обишли су робну кућу "Икеа" у Београду.  Министар Ђорђевић је приликом обиласка истакао да Шведска и Србија имају добру сарадњу, уз констатацију да та сарадња може бити много боља и интензивнија, како у области привредне сарадње, тако и укупне економије. Министар Ђорђевић је подсетио да је „Икеа“ једна од највећих инвестиција у Србији, где је… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић састао се са делегацијом ММФ

Понедељак, 18. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се са делегацијом Међународног монетарног фонда у оквиру осме ревизије аранжмана из предострожности, коју је предводио Џејмс Руф. Главне теме састанка биле су резултати постигнути у периоду од последње посете ММФ-а, као и  имплементација преузетих обавеза.   Министар Зоран Ђорђевић упознао је шефа мисије ММФ-а Џејмса Руфа са плановима рада и доношења законских аката Министарства за рад,… опширније »

Министар Ђорђевић разговарао са турским инвеститорима: у наредне три године 3500 нових радних места

Недеља, 17. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, разговарао је данас у Алексинцу са директорима турских команија који имају намеру да у наредне три године отворe око 3500 нових радних места на југу Србије. „Поред повећања производње и извоза, планови турских инвеститора јесу да у наредне три године на југу Србије  запосле око 3500 људи, што је веома добра вест за све наше грађане“, рекао је министар и нагласио да ће се са инвеститорима из Турске… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са представницима Civil Rights Defenders и UNDP у Србији

Недеља, 17. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић састао се представницима Civil Rights Defenders и UNDP у Србији. Представници Civil Rights Defenders и UNDP представили су извештај о положају ЛГБТИ популације у Србији и изложили проблеме са којима се она сусреће. Министар Ђорђевић упознао је представнике Civil Rights Defenders и UNDP са плановима Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања који се тичу побољшања положаја ЛГБТИ популације и… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са представницима Електропривреде Србије

Петак, 15. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић састао се директором Електропривреде Србије Милорадом Грчићем и председником Синдиката ЕПС Миланом Ђорђевићем и његовим замеником Александром Ранковићем. Представници синдиката ЕПС упознали су министра Ђорђевића са плановима и условима рада свих запослених, посебно оних који раде на коповима у Колубари. Председник синдиката радника ЕПС-а Милан Ђорђеевић  упознао је министра Ђорђевића и са проблемима радника… опширније »

Министар Ђорђевић на заседању Форума за безбедносну сарадњу ОЕБС

Среда, 13. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је Форум за  безбедносну сарадњу ОЕБС. Тема овог заседања Форума, којим од септембра ове године председава Србија, била је „Сигурносни дијалог: Спровођење резолуције 1325 (2000) Савета безбедности Уједињених нација - Улога сектора одбране у спровођењу РСБУН 1325 (2000)“.  Министар Ђорђевић изразио је задовољство што се налази међу амбасадорима земаља ОЕБС-а, као неко ко више од пет… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са директором Европског центра за социјалну политику и истраживање, Каијем Лајхсенрингом

Среда, 13. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић састао се са директором Европског центра за социјалну политику и истраживање, Каијем Лајхсенрингом приликом свог боравка у Бечу и учешћа на Форуму за безбедносну сарадњу ОЕБС. Током састанка делегација Републике Србије и Каи Лајхсенринг разговарали су о процесу приступних преговора са Европском Унијом и поглављима 19 и 23, као и о сарадњи у примени отвореног метода координације у оквиру социјалне политике. … опширније »

Министар Ђорђевић и министар Вујовић

Министри Зоран Ђорђевић и Душан Вујовић на уводном састанку за израду Програма економских реформи (ЕРП) 2018-2020. године

Уторак, 12. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министар финансија Душан Вујовић и шеф делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици учествовали су данас на уводном састанку за израду Програма економских реформи (ЕРП) 2018-2020. године. Овај састанак представља формални почетак четвртог циклуса израде документа ЕРП 2018-2020., на основу Смерница за израду које су представљене у мају ове године у Бриселу од стране Европске комисије, и Препорука ЕКОФИН Савета из… опширније »