Наставак сарадње Србије и Словеније у области запошљавања

Среда, 07. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министарка за рад, породицу, социјална питања и једнаке могућности Републике Словеније Ксенија Клампфер потписали су Протокол о спровођењу Споразума између Владе Републике Словеније и Владе Републике Србије о запошљавању држављана Републике Србије у Републици Словенији.    „Овај Протокол представља наставак сарадње која је започета у јулу, када је наша Скупштина ратификовала Споразум о запошљавању… опширније »

Ђорђевић: Будућност Србије у Европској унији јесте реалност у коју верујемо

Уторак, 06. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је прву Регионалну конференцију Западног Балкана “Иницијатива за социјалну димензију ЕУ интеграција” истакавши да је Западни Балкан снажно усмерен ка европском путу и жели да у што скоријем року постане део велике европске породице равноправних народа.   На Регионалној конференцији свечано је потписана Заједничка Декларација о унапређењу социјалне политике на Западном Балкану.   Министар… опширније »

Одржана 5. седница Савета за права детета

Понедељак, 05. Новембар 2018

На 5. седници Савета за права детета Владе Републике Србије поред државног секретара Ненада Нерића, испред Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања присуствовао је и посебни саветник министра Драган Вулевић који је представио досадашњи рад Министарства на изради Закона о правима детета и заштитнику права детета.   Како је истакао, радна група коју је формирао министар Зоран Ђорђевић, а у којој су учествовали проф др Невена Петрушић, проф др Невена Вучковић… опширније »

Министар Ђорђевић на скупу Коморе овлашћених ревизора

Недеља, 04. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, на позив Министарства финансија, одржао је предавање на скупу Коморе овлашћених ревизора, на тему финансијског управљања и контроле где је истакао да му је велико задовољство да говори на ову тему с обзиром да се дуги низ година бавио финансијама, као и да је у претходном периоду, у време када је био министар одбране, интензивно радио на успостављању контролинга у систему одбране.    Како је на самом… опширније »

Вучић: Само у миру можемо да наставимо да уздижемо Србију

Петак, 02. Новембар 2018

Председник Србије Александар Вучић изјавио је на свечаној академији поводом 100 година ослобођења Београда у Великом рату да грађани Србије немају важнију потребу од мира и добрих односа и сарадње са свима, јер само у миру могу да наставе да граде и уздижу "нашу једину Србију".   Вучић је рекао да Србија поред тога мора да уважава себе и поручио да је знала да оружјем брани своју слободу и да ће ту слободу, угрози ли је неко, и данас знати да сачува и одбрани.  … опширније »

Будимо прави синови наших отаца

Четвртак, 01. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржао је говор поводом ослобођења Београда у Првом светском рату, испред Скупштине Града Београда, који преносимо у целости:   „Данас, 01. новембра 2018. године, навршава се тачно 100 година од ослобођења Београда у Првом светском рату. Српски војници, који су 4 године пре тога извојевали прве савезничке победе у Великом рату на Церу и Колубари, умарширале су у престони град Краљевине Србије. Српски… опширније »

Министар Ђорђевић положио венац на Француском војном гробљу

Четвртак, 01. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић положио је венац и одао почаст на Француском војном гробљу поводом обележавања ослобођења Београда у Првом светском рату. Венце је, поред министар Ђорђевића, положила и државна секретарка Министарства војске Републике Француске Женевјев Даријесек, као и градоначелник Града Београда Зоран Радојичић и представници Министарства одбране.       опширније »

Министар Ђорђевић на састанку са делегацијом ЕУ о организацији Међуминистарског савета за сектор образовања

Уторак, 30. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, поред министарке европских интеграција Јадранке Јоксимовић, министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића и министра омладине и спорта Вање Удовичића учествовао је на састанку о организацији Међуминистарског савета за сектор образовања са делегацијом ЕУ коју је предводио Сем Фабрици.   Министар Ђорђевић навео је да, према Попису становништва из 2011. године, млади чине 18,4% популације… опширније »

Непоштовање мера безбедности и здравља на раду радника биће само прошлост у Србији

Уторак, 30. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић поручио је на Конференцији „Спречавање излагању опасним супстанцама“ да Министарство брине о безбедности сваког радника и његовог радног места и апеловао на послодавце у Србији да буду одговорни и примењују све мере безбедности и здравља на раду прописане законом.   Министар Ђорђевић истакао је да је циљ ове конференције подизање свести о ризицима које представљају опасне супстанце на радном месту… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са амбасадором Србије у Русији Славенком Терзићем

Уторак, 30. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Републике Србије у Русији Славенком Терзићем о билатералним односима Србије и Русије.   Министар Ђорђевић је истакао да је Министарство изузетно посвећено наставку успешне сарадње са Русијом, посебно када је у питању област социјалног осигурања с обзиром на недавно потписан Споразум о социјалном осигурању између Републике Србије и Руске Федерације.   Такође, Ђорђевић је нагласио… опширније »