Министар Ђорђевић састао се са амбасадором Краљевине Данске, Њ.Е. Андерсом Хогардом

Среда, 15. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са новопостављеним амбасадором Краљевине Данске у Републици Србији, Њ.Е. Андерсом Хогардом.     Министар Ђорђевић се на почетку разговора осврнуо на стогодишњицу дипломатских односа Србије и Данске и посебно захвалио на подршци ове нордијске земље у реализацији пројеката, који су за циљ имали јачање капацитета за управљање мигрантском кризом на локалном нивоу. Имајући у виду да ресорно… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић састао се са Специјалним известиоцем Савета за људска права УН Нилсом Мелцером

Среда, 15. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са Специјалним известиоцем Савета за људска права Уједињених нација за тортуру и друге окрутне, нехумане и понижавајуће поступке или кажњавања Нилсом Мелцером. Министар Ђорђевић истакао је да Република Србија доследно примењује све важеће међународне обавезе по питању заштите људских права. Такође, нагласио је да процес деинституционализације пружања услуга социјалне заштите представља приоритет Србије у… опширније »

Потписан Протокол о сарадњи између ресорних министарстава Србије и Словачке

Понедељак, 13. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Словачку Републику где је са министром рада, социјалних питања и породице Јаном Рихтером потписао Протокол о сарадњи Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и Министарства рада, социјалних питања и породице Словачке Републике, у области рада и запошљавања. Током састанка министри су разговарали о бројним темама, а договорени су и додатни видови сарадње двеју земаља.… опширније »

Министар Ђорђевић у посети Јужно - банатском округу

Недеља, 12. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са амбасадорком Републике Македоније у Србији, Њ.Е. Вером Јовановском -Типко и в.д. помоћницом министра у Сектору за за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности Нином Митић обишао је Сигурну кућу у Панчеву, а након тога насеље Јабука и општину Пландиште. Циљ посета био је унапређења борбе против насиља над женама, родне равноправности као и права националних мањина. „Република… опширније »

Министар Ђорђевић положио венац код Спомен - костурнице бранилаца Београда у Првом светском рату

Субота, 11. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у име Владе Републике Србије, предводиo je уз пуне војне и државне почасти, централну државну церемонију полагања венаца и одавања почасти код Спомен - костурнице бранилаца Београда у Првом светском рату. Тим поводом обратио се присутнима: „ Данас свечано обележавамо Дан примирја у Првом светском рату. Једанаестог часа,  једанаестог дана,  једанаестог месеца 1918. године представници оружаних… опширније »

Министар Ђорђевић учествовао на конференцији „Београдски стратешки дијалог“

Петак, 10. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић учествовао је на конференцији „Београдски стратешки дијалог“ на тему „Илегалне миграције као политички и безбедносни изазов у Европи“.     Министар Ђорђевић рекао је да је Република Србија мигрантима, који су се на путу ка бољој будућности задесили у нашој земљи, пружила адекватну помоћ, смештај и безбедност и опходила се према њима на најбољи могући начин.   … опширније »

Министар Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Сувереног малтешког реда у Републици Србији Њ.Е. Албертом ди Луком

Петак, 10. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Сувереног малтешког реда, Њ.Е. Албертом ди Луком.     На састанку је било речи о хуманитарној помоћи коју је Mалтешки ред донирао Републици Србији, као и о будућој заједничкој сарадњи. Министар Ђорђевић током разговора посебно се осврнуо на подршку ове организације током мигрантске кризе и помоћи коју је пружила установама социјалне заштите наше земље.   … опширније »

Министар Ђорђевић на Меморијалном концерту Поводом обележавања Међународног дана борбе против фашизма и антисемитизма

Четвртак, 09. Новембар 2017

Поводом обележавања Међународног дана борбе против фашизма и антисемитизма на Меморијалном концерту у Народном позоришту, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обратио се свим присутнима: Поштовани изасланиче председника Републике Србије, потпредседници Скупштине Републике Србије, представници Владе Републике Србије, ваше екселенције, представници верских заједница, даме и господо... Догађај који данас призивамо у сећање, такозвана ,,Кристална ноћ”… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором САД у Републици Србији Кајлом Скaтом

Четвртак, 09. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Сједињених Америчких Држава у Републици Србији господином Кајлом Скатом.     Министар Ђорђевић истакао је да билатералну сарадњу са САД  одликују добри и пријатељски односи које је потребно учврстити посебно у областима које се тичу рада, запошљавања, социјалних питања, али и питања миграција и борбе против трговине људима.     Министар Ђорђевић затражио је… опширније »

Министар Ђорђевић посетио Аеродром Никола Тесла

Четвртак, 09. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, државни секретар Србислав Цвејић и в.д. помоћника министра у Сектору за рад и запошљавање Бојана Станић посетили су Аеродром Никола Тесла Београд.     Делегацију министарства дочекао је в.д. генерални директор Аеродрома Никола Тесла Београд Саша Влаисављевић са представницима руководства. Приликом посете в.д. генерални директор представио је досадашње резултате и будуће планове, а делегација је обишла… опширније »