Министар Зоран Ђорђевић на свечаном потписивању Пројекта: „Наставак подршке за повећање и унапређење капацитета за управљање мигрантском кризом у Р. Србији – МАДАД 2“ у Влади Републике Србије

Среда, 07. Фебруар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и директорка Директората за Западни Балкан Генералног директората Европске комисије за суседску политику и преговоре о проширењу Хеновева Руиз Калавера, потписали су пројекат под називом „Наставак подршке за повећање и унапређење капацитета за управљање мигрантском кризом у Р. Србији – МАДАД 2“, у Влади Републике Србије.   Председница Владе Ана Брнабић рекла је да су пред Србијом значајни… опширније »

Председница Владе Ана Брнабић и министар Ђорђевић посетили полазнике курса у београдском Институту за технологију

Среда, 07. Фебруар 2018

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишли су полазнике курса у београдском Институту за технологију.   Председница Владе Ана Брнабић изјавила је да су хитно потребне школе и предавачи, који ће моћи да одговоре захтевима тржишта како би сви заинтересовани за преквалификацију у сектору информационих технологија (ИТ) добили обуку.   "Најавили сомо преквалификацију у другом циклусу обуке за… опширније »

Потписан Споразум о учинку Националне службе за запошљавање за 2018. годину

Уторак, 06. Фебруар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић потписали су Споразум о учинку Националне службе за запошљавање за 2018. годину, којим су утврђени конкретни задаци и циљеви на спровођењу мера активне политике запошљавања.   Министар Ђорђевић рекао је да је потребно да Република Србија има високообразовану будућу радну снагу, јер ће у будуће стране инвестиције имати управо потребу за тим кадром.… опширније »

Србија ће и даље представљати пример одговорног управљања мигрантском кризом

Понедељак, 05. Фебруар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са шефом Делегације Европске уније у Републици Србији, Њ.Е. Семом Фабрицијем, како би разговарали о даљем наставку успешне сарадње Министарства и Европске уније у збрињавању мигрантске популације, која тренутно борави на територији Републике Србије, а посебно малолетних миграната без пратње.   Министар Ђорђевић нагласио је да ће се Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања као… опширније »

Република Србија сигурна и стабилна земља за стране инвеститоре

Понедељак, 05. Фебруар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Исламске Републике Иран у Србији Њ.Е. Хосеином М. Абдолахијем.   Министар Ђорђевић изразио је задовољство поводом поновног сусрета са амбасадором Абдолахијем и нагласио да Република Србија жели да има пријатељске односе са свим земљама, као и да је отворена за улагања свих страних инвеститора.   „Желимо да привучемо већи број инвеститора и тиме омогућимо отварање нових радних… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Демократске Народне Републике Алжир у Републици Србији Њ.Е. Абделхамидом Шебшубом

Субота, 03. Фебруар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Демократске Народне Републике Алжир у Републици Србији, Њ.Е. Абделхамидом Шебшубом о областима од заједничког интереса за интензивирање сарадње између две земље.   „Република Србија и Народна Демократска Република Алжир увек су имале добре односе. Заједничким напорима обе стране, односи, који су успостављени пре скоро шест деценија, наставиће да се крећу узлазном… опширније »

Србија наставља да брине о мигрантима

Субота, 03. Фебруар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са директором Директората за Европу, Источно суседство и Блиски исток Генералног директората Европске комисије за европску цивилну заштиту и операције хуманитарне помоћи Жан Луј Де Бровером.   Тема састанка била је мигрантска криза у Републици Србији, односно њен тренутни статус,  са фокусом на заштити малолетних миграната без пратње.    „Обавеза Републике Србије је да, свима… опширније »

Више средстава за особе са инвалидитетом у 2018. години

Петак, 02. Фебруар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржао је састанак са председницима 33 Савеза у Републици Србији и рекао да ће средства која ће ове године бити распоређена, бити већа у односу на прошлу годину, односно око  1,7 милијарди динара, као и да ће у току године Министарство наћи начин за обезбеђивање додатних средстава.   Ђорђевић је упознао председнике са Програмским конкурсом за унапређење положаја особа са инвалидитетом у Републици… опширније »

Премештено неколико десетина илегалних миграната са улица Београда у Прихватне центре

Петак, 02. Фебруар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић након извештаја о стању издао је налог да Mинистарство покрене поступак прикупљања и превоза илегалних миграната са београдских улица у Прихватне центре.   Акција је спроведена у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, Полицијском станицом за Град Београд, Полицијском станицом Савски венац, Полицијском бригадом, Управом за странце, Управом граничне полиције и градском општином Савски венац. Акција је… опширније »

Потписани Споразум о запошљавању држављана Србије у Словенији и Меморандум о сарадњи у области безбедности и здравља на раду

Четвртак, 01. Фебруар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и његова словеначка колегиница Ања Копач Мрак, потписали су споразум о запошљавању држављана Србије у Словенији и Меморандум о сарадњи у области безбедности и здравља на раду.   Министар Ђорђевић рекао је да су Споразумом о запошљавању држављана Србије у Словенији, који је данас потписао са словеначком ресорном министарком, дефинисана сва битна питања за наше грађане који желе да раде у Словенији.  … опширније »