Потписан Споразум о сарадњи између Министарства за рад и Универзитета у Београду

Уторак, 13. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и ректорка Универзитета у Београду проф. др Иванка Поповић потписали су Споразум о сарадњи, који се односи на све области од заједничког интереса.   Министар Ђорђевић истакао је да овај Споразум о сарадњи представља стратешку одлуку Универзитета у Београду и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања да сарађују и заједнички учествују на пројектима, а прва од области  која ће бити… опширније »

Потписан Меморандум о међусобном разумевању и сарадњи Социјално – економског савета Србије и Грчке

Понедељак, 12. Новембар 2018

Социјално – економски савет Републике Србије и Социјално – економски савет Грчке потписали су данас у Атини Меморандум о међусобном разумевању и сарадњи.     Министар Ђорђевић захвалио је на гостопримству Социјално - економском савету Грчке и истакао да су Србија и Грчка велики пријатељи који имају могућности за још бољу сарадњу подсетивши да је сарадња ове две земље у претходном периоду била најизразитија у области банкарства.   Ђорђевић је такође… опширније »

Министри Ђорђевић и Пуришић о социјалној димензији европских интеграција Србије и Црне Горе

Субота, 10. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са министром рада и социјалног старања Црне Горе Кемалом Пуришићем о социјалној димензији европских интеграција и о покретању иницијативе за приступ делу средстава Европског социјалног фонда.   Министар Ђорђевић захвалио је свом ресорном колеги на доласку и учествовању на конференцији “Иницијатива за социјалну димензију ЕУ интеграција”, посвећеној наведеној теми и додао да ће се добра… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са министром за рад и социјалну политику Босне и Херцеговине Веском Дрљачом

Субота, 10. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са министром за рад и социјалну политику у Влади Федерације Босне и Херцеговине Веском Дрљачом како би разговарали о билатералним односима и могућностима за унапређење даље сарадње.   Ђорђевић је истакао да је сарадња двеју земаља на задовољавајућем нивоу, али да постоји простор за њено даље унапређење у различитим областима.   Министар Ђорђевић представио је рад Министарства и истакао да је Прва… опширније »

Министар Ђорђевић честитао 11. новембар - Дан примирја у Првом светском рату

Петак, 09. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић честитао је запосленима у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања државни празник, 11. новембар - Дан примирја у Првом светском рату. Понедељак, 12. новембар 2018. године je нерадни дан, у складу са Законом о државним и другим празницима у Републици Србији, јер је наведени државни празник ове године пао у недељу. Дан примирја у Првом светском рату обележава се у читавом свету државним… опширније »

Нови сајт Владе Србије за бољу комуникацију са грађанима

Петак, 09. Новембар 2018

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић присуствовала је данас у Савезу слепих Србије презентацији новог сајта Владе, где је представљен једноставан приступ за коришћење слепим и слабовидим особама и могућност читања садржаја на српском језику помоћу софтвера text-to-speech („читај ми“).   Презентацији сајта, који је покренут ове недеље, присуствовали су и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, директор Канцеларије за информационе… опширније »

Министар Ђорђевић са пензионерима у Дневном центру и клубу за дружење "Радана Пупић"

Петак, 09. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је недавно отворен Дневни центар и клуб за старије „Радана Пупић“ где је рекао да ће  Влада Републике Србије наставити да ради на томе да обезбеди још боље услове живота пензионерима.   „Свестан ситуације у којој се налазе пензионери, инсистираћу на томе да се пензије увећавају из године у годину, у складу са могућностима буџета Републике Србије, јер наши грађани који припадају… опширније »

Министар Ђорђевић на Меморијалном концерту поводом обележавања Међународног дана борбе против фашизма и антисемитизма

Четвртак, 08. Новембар 2018

Обележавање Међународног дана борбе против фашизма и антисемитизма одржано је данас у Народном позоришту у Београду. Том приликом присутнима се обратио министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.   Његов говор преносимо у целости: „Данас, као и свакoг новембра, у свечаној тишини обележавамо Међународни дан борбе против фашизма и антисемитизма.   Пре 80 година, 9. новембра 1938. године, у догађају који се у историографији означава еуфемистичким… опширније »

Желимо да родитељима олакшамо пут до остваривања свих права која имају

Четвртак, 08. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са представницима Центара за социјални рад и Одељења за дечију заштиту о даљим плановима у вези са унапређењем система за пријаву беба у оквиру пројекта "Бебо, добродошла на свет", али и аплицирањем за родитељски додатак као и лакшој доступности података о пријави за породиљско одсуство.   Како је истакао министар Ђорђевић циљ ове алпикација је омогућавање лакшег пута до остваривања… опширније »

Наставак сарадње Србије и Словеније у области запошљавања

Среда, 07. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министарка за рад, породицу, социјална питања и једнаке могућности Републике Словеније Ксенија Клампфер потписали су Протокол о спровођењу Споразума између Владе Републике Словеније и Владе Републике Србије о запошљавању држављана Републике Србије у Републици Словенији.    „Овај Протокол представља наставак сарадње која је започета у јулу, када је наша Скупштина ратификовала Споразум о запошљавању… опширније »