Министар Ђођевић се састао са амбасадором Републике Аргентине у Београду, Рикардом Фернандесом

Понедељак, 24. Јул 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђођевић, састао се данас са амбасадором Републике Аргентине у Београду, Њ.Е. Рикардом Фернандесом. Министар Ђорђевић је обавестио амбасадора да је упознат са одржавањем Конференције о борби против дечјег рада у Буенос Аиресу, која има за циљ промоцију наставка борбе против дечјег рада, како би се ова појава у потпуности искоренила до 2025. године, у складу са циљевима Агенде одрживог развоја Уједињених нација. Фернандес је… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић у посети Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској

Понедељак, 24. Јул 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, обишао је данас Центар за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици, у Београду, и у непосредном контакту се упознао са радом ове установе и потребама деце које су овде збринута. Приликом посете, министар Ђорђевић је искористио прилику да се представи и разговара са директором Центра Зораном Милачићем и руководиоцем Стационара за мајку и дете, Иваном Церовић, који су га упознали са радом, потребама и… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић обишао децу на опоравку у одмаралишту Црвеног крста Србије у Баошићима

Недеља, 23. Јул 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, обишао је децу која бораве на опоравку у дечјем одмаралишту Црвеног крста Србије у месту Баошићи на Црногорском приморју. Министар је провео дан у разговору са овом децом, волонтерима и домаћинима из Црвеног крста Србије, и присуствовао активностима, радионицама и школицама које у овом одмаралишту реализују млади волонтери Црвеног крста едуковани за теме које се обрађују, као и за рад са децом. Значај коју у овом… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Кине

Петак, 21. Јул 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се данас са амбасадором Народне Републике Кине у Републици Србији, Њ.Е. Ли Манћангом. На састанку су обострано истакнути традиционално добри и пријатељски односи две земље, као и важност даљег унапређења сарадње на свим нивоима. Министар Ђорђевић је упознао амбасадора са плановима и циљевима које жели да постигне у наредном периоду, а односе се на реорганизацију Министарства ради постизања финансијске… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић у посети oрганизацијама цивилног друштва

Петак, 21. Јул 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, обишао је данас Мрежу организација за децу Србије (МОДС), „Praxis“ и Аутономни женски центар са циљем упознавања и унапређења даље сарадње Министарства са овим невладиним организацијама. Приликом посете МОДС-у, министар Ђорђевић се ближе упознао са радом ове организације као и са проблемима деце и родитеља. Током састанка постигнута је сагласност да је потребно проширити и побољшати сарадњу ресорног… опширније »

Министар Ђорђевић се састао са амбасадором Републике Аустрије, Јоханесом Ајгнером

Петак, 21. Јул 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се данас са амбасадором Републике Аустрије у Републици Србији, Њ.Е. Јоханесом Ајгнером У разговору је заједнички констатовано да су односи између Републике Србије и Републике Аустрије развијени и да их карактерише сарадња на свим пољима и областима које су у надлежности овог министарства. Министар Ђорђевић је представио планове Министарства за наредни период и посебно истакао да ће приоритет бити унапређење… опширније »

Министар Ђорђевић разговарао са делегацијом компаније Хестил Србија

Четвртак, 20. Јул 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је данас са делегацијом кинеске компаније "Хестил Србија", у чијем је саставу Железара Смедерево, о пословању те челичане. У делегацији су били заменик директора Лианси Ванг, генерални саветник за људске ресурсе и правна питања, Наташа Тијанић, директор за радне односе, Александар Ћамиловић, и директорка за компензације и бенефите - људски ресурси и радни односи Јелена Драговић Требјешанин.… опширније »

Министар Ђорђевић се састао са амбасадорком Румуније, Оанаом Кристинa Попом

Уторак, 18. Јул 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се данас са амбасадорком Румуније у Републици Србији, Њ.Е. Оанаом Кристинa Попом. Амбасадорка Попа истакла је да Румунија подржава Републику Србију на њеном путу ка приступању ЕУ, као и да је спремна за унапређење сарадње у циљу даљег развоја традиционално добрих билатералних односа. Министар Ђорђевић се захвалио на подршци и истакао да било би од великог значаја унапредити сарадњу у областима које су у… опширније »

Министар Ђорђевић се састао са амбасадором Краљевине Норвешке у Републици Србији, Арне Санес Бјорнстадом

Уторак, 18. Јул 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се данас са амбасадором Краљевине Норвешке у Републици Србији, Арне Санес Бјорнстадом. Министар Ђорђевић се захвалио на досадашњој веома успешној сарадњи и пруженој финансијској подршци и представио краткорочне и дугорочне планове Министарства за рад, запошљавање борачка и социјална питања који обухватају унапређење нормативног оквира, реорганизацију функционисања Министарства и осталих институција у… опширније »

Министар Ђорђевић са представницима центара за социјални рад из целе Србије

Понедељак, 17. Јул 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, одржао је данас конференцију за медије, након састанка са директорима центара за социјални рад из целе Србије, који су иначе у надлежности локалних самоуправа, као и представницима репрезентативних синдиката у области социјалне заштите, ради сагледавања стања и потреба у овом сегменту система. Поводом трагичних догађаја, министар Ђорђевић је рекао да је предузет низ конкретних мера како би се спречили слични… опширније »