Aa

Aa

У Суботици одржана радионица ,, Људска права миграната и избеглица“

У Суботици одржана радионица ,, Људска права миграната и избеглица“

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевићи директор УНИЦЕФ-а, Мишел Сен Ло отворили су данас у Суботици , радионицу ,, Људска права миграната и избеглица“.


,,Србија је за све ово време колико траје мигрантска криза поштовала људска праваи на хуман начин се односила према мигрантима и у име Владе Републике Србије и у име надлежног министарства могу да кажем да сам поносан на то како је наша земља реаговала током кризе, поручио је Иванишевић уз констатацију да је Србија најхуманија земља на целој мигрантској рути, од Сирије до Немачке.
Директор УНИЦЕФ-а Мишел Сен Ло, рекао је да ће УНИЦЕФ наставити да пружа подршку Србији као и до сада јер су пред нашом земљом постављају нови изазови, попут образовања и здравствене заштите миграната који се тренутно налазе у Србији.
На семинару који је организовало надлежно министарство у сарадњи са Канцеларијом Уједињених нација учествовали су представници Шведске, Белгије и Аустрије , земаља које су примери добре праксе из наведене области.