Aa

Aa

Отворен нови погон фабрике "Магна сеатинг" у Оџацима

Отворен нови погон фабрике "Магна сеатинг" у Оџацима

Читај ми

ОЏАЦИ - У Оџацима је данас званично почео са радом нови производни погон канадске фабрике "Магна сеатинг", на 10.000 квадрата и са 1.200 запослених, уз поруку премијера Александра Вучића да је договорено да у њој буде запослено још 550 радника.

Вучић се, по доласку у фабрику, састао са руководством компаније, а затим ће обићи погон и разговарати са радницима.

Канадски "Магна сеатинг" бави се производњом пресвлака за аутоседишта, а послује у Србији од 2013. године када је у Оџацима отворена прва фабрика од 4.300 квадрата у којој ради 444 радника.

"Надам се да ћемо имати снаге да ћемо пре краја ове године моћи да повећамо плате у јавном сектору за 10 одсто, да ће и пензије бити значајније повећане, а повећаћемо и минималну зараду", најавио је Вучић и истакао да је то могуће захваљујући озбиљном програму који је влада спровела.

"Данас је око 1.100 људи запослено у фабрици, а у складу са договором биће запослено још 550 радника - рекао је Вучић и додао да ће фабрика добити још веће субвенције ако број запослених подигне на 2. 500.

Како је рекао, договорено је да путеви у овом делу Србије буду поправљени, јер је то важно и због камиона који долазе у Фабрику, али и због запослених.

"Поносан сам на раднике, јер не представљате само себе и своје породице, јер имамо добре вредне и честитет раднике који су направили добре резултате за Магну", рекао је Вучић.

Вучић се, по доласку у фабрику, састао са руководством компаније, а затим је обишао погон и разговарао са радницима.

Нови погон свечано је отворен у присуству премијера и изабраног председника Србије Александра Вучића, амбасадора Канаде у Србији Филипа Пинингтона, министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александра Вулина, министра привреде Горана Кнежевића, представника руководства компаније и локалне самоуправе.

"Магна сеатинг" послује у 18 европских земаља.

Како кажу у фабрици, сарађују са локалном самоуправом и спроводе програме "Прва шанса", интерни програм личног раста и развоја запослених, као и програм обуке средњошколаца.