Aa

Aa

Министар Вулин упозорио Хрватску да не затвара границу

Министар Вулин упозорио Хрватску да не затвара границу

Читај ми

ХОРГОШ - Министар Александар Вулин упозорио је вечерас Хрватску да не затвара границу и међународне путеве, наводећи да ће Србија у том случају затражити зашититу пред међународним судовима.

"Желимо да упозоримо Хрватску и сваку другу земљу да не долази у обзир затварање међународних путева и да ћемо заштиту својих економских и сваких других интереса затражити пред међународним судовима", рекао је Вулин Тањугу.

Он је, реагујући на најаву из Хрватске да би могла затворити границу ако поновно у једном дану на њу пристигне велики број избелица, рекао да то што Хрватска није у стању да се побрине за свега 6.000 људи није и не сме бити разлог да се прети окружењу, а још мање да се избеглицама онемогуће бар елементарна људска права.

"Ми нећемо да плаћамо цехове туђе неспособности", рекао је Вулин.

Он је додао да је Србија, ако Хрватска не буде била у стању да се избори са 6.000 миграната, спремна да пошаље помоћ и људе који су се у нашој земљи "изборили" са 140.000 мирних и цивилизованих људи који нису направили ниједан најмањи инцидент.

"Жао ми је што је Хрватска хуманост и солидарност трајала само два дана", рекао је Вулин.

Он је навео да је Србија, за разлику од Хрватске, до сад регистовала више од 140.000 људи које је и нахранила, лечила и заштитила, док Хрватска са 6.000 још нерегистрованих људи прети затварањем међународних путева и граница.

"Да је Србија затворила своје границе када је у једној ноћи из Македоније и Грчке ушло преко 9.000 миграната, данас би Македонија била суочена са потпуним колапсом, ЕУ са хуманитарном катастрофом неслућених размера", навео је Вулин.