Aa

Aa

Министар Вулин разговарао са представницима Helpа

Министар Вулин разговарао са представницима Helpа

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, састао се данас са представницима немачке невладине организације Help – Hilfe zur Selbsthife e.V, које је предводио финансијски директор Helpа и менаџер за југоисточну Европу, Тимо Стегелман.


Стегелман је укратко представио активности немачке невладине организације Help, која је у Србији присутна од 1999. године и ангажована на пројектима хитне хуманитарне помоћи, обезбеђивања стамбених решења за избегле, расељене и социјално угрожене особе, као и на пројектима чији је циљ економско оснаживање угрожених група становништва ради смањења сиромаштва и подстицања одрживог развоја у целини.
Карактеристика свих активности Helpа је дугорочна одрживост и добробит за домицилно становништво, нарочито за угрожене категорије у циљу економског јачања и смањења сиромаштва, као и помоћи у изградњи капацитета и побољшања ресурса релевантних институција.
Министар Вулин се захвалио представницима Helpа за сву финансијску и другу помоћ коју су пружили Републици Србији, имајући у виду да је ова организација, уз подршку донатора, реализовала пројекте у Србији у вредности од преко 40 милиона евра, а од избијања мигрантске кризе је, уз међународну донаторску помоћ, у 2015. и 2016. години реализовала пројекте вредне више од четири милиона евра, за више од 200.000 миграната/избеглица у транзиту кроз Србију, као и за повећање капацитета релевантних институција које се баве мигрантском кризом.
Саговорници су међусобно изразили захвалност за веома успешну сарадњу, уз очекивање да ће се она успешно наставити и у будућности. У вези са тим на састанку је потписан и Меморандум о сарадњи Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и организације Help – Hilfe zur Selbsthife e.V.