Aa

Aa

Министар Селаковић обишао радове на реконструкцији објекта „Стационар“ у Звечанској

Министар Селаковић обишао радове на реконструкцији објекта  „Стационар“ у Звечанској

Министар Селаковић обишао радове на реконструкцији објекта „Стационар“ у Звечанској

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић обишао је радове на реконструкцији Радне јединице „Стационар“,  која се налази у Звечанској при  Центру за заштиту одојчади, деце и омладине Београд.

 

Подсећајући да објекат први пут након усељења 1938. године доживљава своју потпуну реконструкцију и своје потпуно реновирање, министар Селаковић је рекао да ће објекат „Стационар“ задржати капацитет за 200 деце, додајући да како се за последњих 95. година много тога променило, да ће се променити и структура самог објекта.

 

„Влада Републике Србије преко Министарства за јавна улагања у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у реновирање овог објекта издваја 829 милиона динара. На овај начин показујемо сву своју спремност и бригу, да после више деценија, фактички после једног века, објекте који су били запостављени, заборављени, мада је овај објекат захваљујући озбиљном руководству, на челу са  Милачићем,  веома добро функционисао. Овакви објекти привлаче велики број донатора и донација, али и поред тога потребне су им и озбиљне и потпуне реконструкције“, рекао је Селаковић.

 

Министар је указао да је објекат у Звечанској, само један у низу које је  Влада Р. Србије, заједно са Министарством за јавна улагања и  Министарством, реновирала и навео да су на исти начин потпуно реновиране Радне јединице у оквиру Геронтолошког центра Београд на Карабурми, као и  да су на Вождовцу у току радови.

 

„Када је реч о Центру за заштиту одојчади, деце и омладине, можемо са поносом да наведемо да смо у сарадњи са турском агенцијом за међународну сарадњу ТИКА, у потпуности изградили  нови Матерински дом који се налази непосредно уз овај објекат овде, као и да имамо спремне пројекте за потпуно реновирање три Радне јединице – Јован Јовановић Змај, Моша Пијаде и Дринка Павловић“, истакао је Селаковић.

 

Министар  је најавио да ће у наредном периоду бити реновирана два највећа објекта у Београду, установа у Сремчици и седиште Геронтолошког центра Београд на Бежанијској коси. Он је изразио очекивање да ће на исти начин бити обезбеђени виши и бољи стандарди функционисања свих установа, не само за кориснике, већ и за све запослене.

 

Фото : ТАНЈУГ