Aa

Aa

Миленковић Кајкут обишла Центар за социјални рад и Завод за васпитање омладине Ниш

 Миленковић Кајкут обишла  Центар за социјални рад и Завод за васпитање омладине Ниш

Миленковић Кајкут обишла Центар за социјални рад и Завод за васпитање омладине Ниш

Читај ми

В.д помоћника министра Татјана Миленковић Кајкут са тимом  Јединице за управљање пројектима у области миграције и представницима Међународне организације за миграције, посетила је Центар за социјални рад „Свети Сава“ у Нишу, како би се упознала са тренутном ситуацијом у  пружању социјалне заштите корисницима из мигратско-избегличке популације. На састанку је истакнута добра сарадња Министарства и Центра за социјални рад, као и Завода за васпитање омладине Ниш.

 

Делегација Министарства и представници ИОМ, посетили су и Завод за васпитање омладине Ниш, у оквиру кога постоји Радна јединица – Центар за смештај малолетних страних лица без пратње родитеља,  односно стратеља. Капацитет ове радне јединице је 15 места, за дечаке десет и пет места за девојчице, а тренутно на смештају борави пет малолетника без пратње.

 

В.д помоћника министра  разговарала је са свим корисницима на смештају који су истакли задовољство самим смештајем и опхођењем стручних радника према њима. Време које деца проводе у Заводу осмишљено је едукативно кретивним садржајем, где васпитачима и деци подршку пружају и НВО организације.

 

Кроз пројекте „Подршка ЕУ управљању миграцијама у Србији – унапређење смештајних капацитета, социјалне заштите и приступа образовању 3“ и пројектом „Јачање капацитета и партнерстава за управљање миграцијама у Србији,  Завод  добија подршку у виду људских и материјалних ресурса,па су на тај начин у Заводу анагажована два стручна радника и један помоћни радник.