Aa

Aa

Државни секретар Владимир Илић у Геронтолошком центру Београд - Дом Вождовац

Државни секретар Владимир Илић у Геронтолошком центру Београд - Дом Вождовац

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владимир Илић посетио је Геронтолошки центар Београд- Дом Вождовац у коме се одржао међугенерацијски сусрет корисника овог Дома и ученика школе енглеског језика „Хелен Дорон“ .


На иницијативу ученика школе „Хелен Дорон“ организовано је међугенерацијско дружење у Дому Вождовац ГЦ Београд, а деца су учествовала у улепшавању дворишта Дома, садила цвеће и провела неколико сати са станарима дома играјући шах, пикадо и друштвене игре.
Приликом посете Дому Вождовац државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Владимир Илић, је подсетио да је Влада Републике Србије 2017. годину прогласила годином међугенерацијске солидарности, што не значи да је ово година старијих или младих, већ година сусрета две генерације. Државни секретар Илић је изразио задовољство што присуствује сусрету младих и старих који кроз различите креативне форме размењују међусобна искуства. Он се захвалио најстаријим суграђанима што су провели животе правећи од Србије земљу у којој вреди живети, а захвалио се и младима који имају разумевања за старије и учествују у оваквим акцијама.

Влада Републике Србије прогласила је 2017. годину годином међугенерацијске солидарности, а овај догађај је још једна у низу активности којом се обележава година међугенерацијске солидарности.