Aa

Aa

Државни секретар Ненад Иванишевић потписао Меморандум о сарадњи са ,,Human District“-ом

Државни секретар Ненад Иванишевић потписао Меморандум о сарадњи са ,,Human District“-ом

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, потписао је данас, у Установи културе „Пароброд“, Меморандум о сарадњи Министарства за рад и Центра за промоцију људских и мањинских права и одрживи развој ,,Human District“.


Државни секретар Иванишевић је истакао да Министарство за рад има одличан однос са невладиним сектором и установама културе, те да је сарадња са организацијама попут ,,Human District“-а веома важна. У овом случају је битно да се покаже права слика мигрантске кризе и позитивна улога Србије у њој, тим пре што ће на предстојећем Међународном филмском фестивалу посвећеном људским правима, који организује ,,Human District“, бити приказани и филмови на тему миграната.
Директорка Центра, Александра Ковачевић, је нагласила да је Министарство за рад и до сада било партнер ,,Human District“-а и да ће Меморандум само ојачати заједничку сарадњу кроз организовање заједничких форума, трибина, размену документације и информација, али и кроз заједничке наступе у медијима ради промоције људских права и основних слобода.