Aa

Aa

Ђорђевић: Сарадња социјалних партнера данас на много бољем нивоу

Ђорђевић: Сарадња социјалних партнера данас на много бољем нивоу

Ђорђевић: Сарадња социјалних партнера данас на много бољем нивоу

Читај ми

Изасланик председника Републике Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је 16. Конгресу Савеза самосталних синдиката Србије, који ове године обележава 117 година постојања уз слоган „ИСКУСТВО СА НАМА, БУДУЋНОСТ ПРЕД НАМА!“, где је истакао да је сарадња социјалних партнера на далеко бољем нивоу него раније.

 

„Од доласка председника Александра Вучића на место председника Владе Републике Србије, промењен је систем и приступ према социјалном дијалогу. Социјални партнери сада имају важнију улогу него раније, а њихова реч данас се чује много гласније. Састанци социјалних партнера који се одржавају једном месечно, а на којима присуствују и министри Владе Србије постали су пракса и захваљујући њима, између социјалних партнера успешно је успостављен и конструктиван дијалог. Верујем да ће се та пракса наставити и у наредном периоду“, рекао је министар. 

 

Ђорђевић је навео да постоји више измена и допуна закона које би требало да се нађу у скупштинској процедури и на које ће у наредном периоду бити потребно да се чују и мишљења социјалних партнера, како би донесени закони били још квалитетнији. 

 

„Колективно преговарање, запошљавање особа са инвалидитетом, борба против рада на црно, обезбеђивање бољих услова рада послодаваца и радника, као и многим другим важним темама наставићемо заједно да се бавимо и у наредном периоду. Циљ који је пред нама јесте да у Србији 2025. године просечна плата буде 900 евра, а пензија 440. Сигуран сам да ћемо следећи политику председника Александра Вучића и марљивим радом у томе и успети“, закључио је Ђорђевић.

 

На конгресу су се обратили и први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, председник Уније послодаваца Србије Милош Ненезић и председник Уједињених гранских синдиката „Независност“ Зоран Стојиљковић.