Aa

Aa

Март 2015

Министар Вулин на Сабору акцијаша

Сабор акцијаша, којим се обележава 1. април, Дан омладинских радних акција, организује Удружење учесника омладинских радних акција и волонтера Србије.

Министар Вулин на додели награда Привредне коморе Србије

Привредна комора Србије је, у циљу промоције и успостављања праксе друштвено одговорног пословања, 2007. године установила традиционалну двогодишњу награду за привредна друштва у Србији која на најбољи начин остварују принципе друштвене одговорности.

Министар Вулин и министарка Богосављевић-Бошковић уручују семе за садњу Дому „Срце у јабуци“

Министарство пољопривреде и заштите животне средине обезбедило је укупно 400 сетвених јединица кукуруза и 300 кг семена соје за установе социјалне заштите које имају своју пољопривредну економију.

Министар Вулин у Косовској Митровици

Након састанка министар Вулин ће, у 13:00 сати, у насељу Три солитера (Колашинска бб) обићи породицу Вучетић и њиховом сину Боривоју честитати пети рођендан. Дечак Боривоје и његова сестра Милица повређени су у фебруару 2013. када је бачена бомба на њихову кућу у Бошњачкој махали.
 

Појачан инспекцијски надзор на градилиштима, угоститељским објектима и приватним школама у Београду

Највећи број непријављених радника, њих 120, затечен је на градилиштима. Код једног послодавца – извођача радова на градилишту, од 10 ангажованих радника, њих осам је радило „на црно“.

На градилишту у Смедереву погинуо радник

Надзором Инспектората за рад, Одељења у Смедереву, утврђено је да је Х. Х. задобио тешке повреде када се на њега, док је радио у каналу дубине око два и по метра, урушила земља.
Инспектор рада је забранио рад на месту на коме се несрећа догодила.

Министар Вулин у Дому за лица са оштећеним видом у Панчеву


Министар Вулин ће се у Дому састати са председником Савеза слепих Србије, Миланом Стошићем, и председником Савеза слепих Војводине, Владимиром Панином, а повод за посету је Закон о кретању уз помоћ пса водича, који је прошле недеље усвојен у Скупштини Србије.

Министри Вулин и Удовичић у концерну „Бамби-Банат“ у Пожаревцу

Намера је да се кроз истраживање и разговор са водећим компанијама у Србији утврде проблеми и осмисле методе за смањење незапослености младих, што је један од основних циљева Владе Републике Србије.
Пројекат је покренуло Министарство омладине и спорта уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања,