Инспекција открила 12 дивљих градилишта у Београду која су ангажовала раднике „на црно“

Понедељак, 08. Октобар 2018

Инспекторат за рад у оквиру Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања током спровођења ванредних инспекцијских надзора у Београду током септембра, открио је 12 градилишта на којима су затечени радници који су обављали посао „на црно“.   Затечени радници напуштали су своја радна места без пристанка на легитимисање и одговарање на сва остала питања инспекције у вези са њиховим радним ангажовањем.   Видео снимке са градилишта, на којима је извршен… опширније »

Светска банка похваљује напредак Министарства рада у пружању услуга и промени законских регулатива

Понедељак, 08. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са делегацијом Светске банке, која је представила своје резултате Функционалне анализе Министарства рада, а која наглашава побољшање квалитета и ефикасности у пружању услуга крајњим корисницима у областима социјалне заштите, рада и запошљавања.   Делегација Светске банке анализирала је како функционишу давања која се обезбеђују из буџета ресорног министарства за различите категорије грађана. Они су… опширније »

Обележен Дан сећања на жртве стратишта у Јајинцима

Недеља, 07. Октобар 2018

Дан сећања на жртве стратишта у Јајинцима, где је убијено скоро 80.000 Јевреја, Срба и Рома у Другом светском рату, обележен је државним комеморативним окупљањем, а церемонију полагања венаца предводила је председница Владе Србије Ана Брнабић која је истакла да се Јајинци никада не смеју поновити, као и да Србија данас води реалистичну и одговорну политику, политику мира, стабилности и развоја.   Церемонији полагања венца присуствовали су министар за рад, запошљавање, борачка и… опширније »

Јачање везе између Републике Србије и Републике Српске

Петак, 05. Октобар 2018

Влада Републике Србије донирала је Републици Српској пет санитетских возила приликом отварања нове болнице у Источном Сарајеву која носи назив „Србија“.   Новоизграђени болнички комплекс отворио је председник РС Милорад Додик, а присуствовао је изасланик председника Србије и потпредседник Владе Небојша Стефановић, министар здравља Златибор Лончар и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.   Председник Додик овом приликом посебно је… опширније »

Ђорђевић на прослави 95. годишњице фабрике „ГОША ФОМ“ у Смедеревској Паланци

Четвртак, 04. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је обележавању 95 година рада „ГОША ФОМ А.Д.“ у Смедеревској Паланци, пожелео свим запосленима успех у даљем раду и истакао да верује да ће на прослави 100-годишњице у овој фабрици бити још више запослених који ће низати одличне резултате.   „Не смемо заборавити да је „Гоша“ била један од српских брендова за који је знао цео свет. У њој је радило 7000 радника. Потреба… опширније »

Састанак министра Ђорђевића са амбасадором Шведске

Четвртак, 04. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се амбасадором Краљевине Шведске Њ.Е. Јаном Лундином како би разговарали о билатералним односима двеју земаља и плановима у вези са будућом сарадњом.    "Србија и Шведска негују добре односе. Шведска је земља од које може много тога да се научи, како у области родне равноправности, тако и социјалне заштите. Имамо бројне планове у вези са унапређивањем сарадње, у корист грађана, и трудићемо се да… опширније »

Србија прва земља Западног Балкана која је приступила фонду ЕУ

Среда, 03. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отвориo je конференцију „Права, једнакост и грађанство“ на којој је представљен програм Европске уније (REC програм), којем је Србија приступила као прва земља региона и прва земља која није чланица Европске уније.   Министар Ђорђевић рекао је да Србија жели да искористи све оно што јој пружа Европска унија како би својим грађанима пружила једнаке могућности.   „Србија је прва земља… опширније »

Ђорђевић: Министарство постоји зарад грађана Србије и увек ће им бити на располагању

Среда, 03. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је конференцију „Права, једнакост и грађанство“ и обратио се присутнима, а његов говор преносимо вам у целости:   „Желим да свима вама се овом приликом захвалим за то што мислите на Србију и њену будућност, и што улажете велике напоре да бисте допринели унапређењу права и једнакости свих њених грађана. Желео бих да вам пружим своју пуну подршку у томе.   Велико ми је задовољство да… опширније »

Министар Ђорђевић и заштитник грађана Зоран Пашалић о даљој сарадњи

Уторак, 02. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао je са заштитником грађана Зораном Пашалићем поводом новине у области социјалне заштите, која се уводи по узору на добру праксу објављивања спискa нерегистрованих и регистрованих субјекта и послодаваца код којих су затечена лица која раде „на црно“.   „Желим да нагласим да ће сви бити једнаки пред законом и неће бити повлашћених. Морамо да се заједно боримо за већу безбедност и… опширније »

ММФ похвалио измене и допуне Закона о пензијском и инвалидском осигурању

Понедељак, 01. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ), предвођеном шефом Мисије Џејмсом Руфом о будућим плановима Министарства и досадашњим резултатима, као и о изменама и допунама Закона о пензијском и инвалидском осигурању.   Министар Ђорђевић истакао је да су приоритети рада ресорног Министарства смањење незапослености, спречавање рада „на црно“, као и брига о пензионерима и… опширније »