Министар Ђорђевић се састао са представницима Фондације Ана и Владе Дивац

Петак, 25. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се са представницима Фондације Ана и Владе Дивац. Министар Ђорђевић захвалио је на свеукупној подршци коју је Фондација Ана и Владе Дивац пружила Србији у циљу обезбеђивања бољих услова живота за избегла и расељена лица, као и током мигрантске кризе. „Поносни смо на хуману и одговорну политику коју спроводи Влада Републике Србије према мигрантима, као и на саме грађане Србије и градове и општине, који… опширније »

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питањa састао се са повереницом за заштиту равноправности Бранкицом Јанковић поводом измена и допуна Закона о забрани дискриминације

Четвртак, 24. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са повереницом за заштиту равноправности Бранкицом Јанковић. Тема састанка била је измена и допуна Закона о забрани дискриминације како би се ускладио са европским законом. Доношењем изменама овог закона, које се очекује у новембру ове године, значајно ће бити унапређен оквир за заштиту грађана и грађанки од дискриминације. Разговарано је и о унапређењу положаја маргинализованих група, укључујући Роме и… опширније »

Министар Ђорђевић се састао са шефом Представништва УНХЦР-а у Србији, Хансом Фридрихом Шодером

Среда, 23. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се са шефом Представништва Високог комесаријата Уједињених нација за избеглице (УНХЦР) у Србији, Хансом Фридрихом Шодером. Министар Ђорђевић захвалио се на свеукупној подршци коју је УНХЦР пружио Србији кроз различите пројекте, између осталог и на пројектима намењеним избеглицама из Босне и Херцеговине и Хрватске, као и интерно расељенима са Косова и Метохије, а нарочито од почетка мигрантске кризе, у циљу… опширније »

Министарствo за рад, запошљавање, борачка и социјална питања потписало Протокол о сарадњи у реализацији програма волонтирања са два факултета Универзитета у Београду

Уторак, 22. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је Протокол о сарадњи у реализацији програма волонтирања са деканима Правног факултета и Факултета политичких наука Универзитета у Београду, проф. др Симом Аврамовићем и проф. др Драганом Симићем. Догађају је присуствовао и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић. Организатор програма је ово Министарство, у циљу промоције волонтирања и пружања помоћи корисницима волонтирања, а посебно… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић се уписао у Књигу жалости у амбасади Шпаније у Београду

Понедељак, 21. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, уписао се у Књигу жалости у амбасади Шпаније поводом терористичких напада који су се догодили у тој земљи Министар Ђорђевић је у Књизи жалости написао: „Трагични догађаји који су вас потресли, не тичу се само Шпаније. Они су део лоших момената које је неко данас узео за право да ради по својој вољи и против свих других. Уједињени једино можемо да се изборимо са данашњим злом. Србија стоји раме уз раме са… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић се састао са амбасадором Мексика у Републици Србији Њ.Е. Марком Антониом Гарсиа Бланком

Понедељак, 21. Август 2017

за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се данас са амбасадором Сједињених Мексичких Држава у Републици Србији, Њ.Е. Марком Антониом Гарсиа Бланком. Министар Ђорђевић истакао је да билатералну сарадњу са Сједињеним Мексичким Државама одликују добри и пријатељски односи, које је потребно учврстити у областима које су у надлежности овог министарства. Ресорни министар упознао је амбасадора са планом рада Министарства у наредном периоду и истакао да ће… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић предводиo државну церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 103. годишњице од Церске битке

Недеља, 20. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, предводиo je државну церемонију поводом обележавања 103. годишњице од Церске битке у оквиру спомен-комплекса „Церска битка“ у месту Текериш код Лознице. Након полагања венаца у име Владе Републике Србије, министар Ђорђевић се обратио присутнима и том приликом истакао да је у извештају о поразу аустроугарске војске након Церске битке, аустријски новинар написао: „Армија је потучена и налази се у… опширније »

Министар Ђорђевић се састао са амбасадором Исламске Републике Пакистан, Њ.Е. Сиедом Адилом Гиланијем

Субота, 19. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се са амбасадором Исламске Републике Пакистан у Републици Србији, Њ.Е. Сиедом Адилом Гиланијем. Билатералну сарадњу министарства са Исламском Републиком Пакистан одликују пријатељски односи. Министар Ђорђевић исказао je заинтересованост за сарадњу са Исламском Републиком Пакистан у домену надлежности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Овом приликом изнет је заједнички став о… опширније »

Најнижа стопа незапослености у Србији – 10,6 одсто

Субота, 19. Август 2017

Председник Републике Србије Александар Вучић је  данас у Владичином Хану изјавио да је стопа незапослености у нашој земљи на најнижем нивоу и тренутно износи 10,6 одсто.  Вучић је објаснио да су томе допринели и сезонски послови, али када их не буде било, стопа незапослености ће бити између 12 и 13 одсто. опширније »

Mинистра Ђорђевић се састао са амбасадором БиХ, Њ.Е. Лазаром Миркићем

Петак, 18. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се данас са амбасадором Босне и Херцеговине у Републици Србији, Њ.Е. Лазаром Миркићем. Билатерална сарадња са Босном и Херцеговином, у оквиру делокруга Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је најразвијенија у области социјалног осигурања коју је потребно унапредити. У духу добросуседских односа и остваривања задовољавајућег степена заштите права запослених, на састанку је исказана… опширније »