Лакши саобраћајни удес министра Ђорђевића

Понедељак, 18. Децембар 2017

17. децембра 2017. око 19:45 часова, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић са својим сарадницима доживео је лакшу саобраћајну незгоду.   Незгода се догодила код Великог Градишта, у смеру према Пожаревцу.   Сам министар није задобио повреде, док је троје његових сарадника након прегледа у пожаревачкој Општој болници са лакшим повредама пребачено на ВМА и након детаљног прегледа пуштено на кућно лечење.   Министар Ђорђевић је у току ноћи… опширније »

Министар Ђорђевић представио пројекат социјалних карата у функцији финансијске контроле Друштву лобиста Србије

Недеља, 17. Децембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић представио је члановима Клуба Друштва лобиста социјалне карте, а као предуслов за њихово увођење презентовао и мере финансијске контроле и транспарентност рада Министарства.     „Кроз финансијку контролу, која се састоји од финансијског управљања и контроле, интерне ревизије и централне јединице за хармонизацију, можемо уредити Министарство и изменити програм финансијског буџета, а све у циљу… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са делегацијом Светске Банке

Субота, 16. Децембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са делегацијом Светске Банке на челу са шефом канцеларије Светске Банке у Србији Стивеном Ндегва.   Министар Ђорђевић je на састанку упознао делегацију Светске банке да је Скупштина усвојила буџет за 2018. годину, којим су Министарству опредељена средства, већа у односу на прошлу годину за 1,3 милијарде динара.   „Народна скупштина Републике Србије усвојила је Закон о финансијској… опширније »

Министар Ђорђевић на отварању Канцеларије Центра за социјални рад у Костолцу

Петак, 15. Децембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић приликом свечаног отварања Канцеларије Центра за социјални рад у Костолцу поручио је да Влада Републике Србије жели да сарађује са локалном самоуправом, јер као партнери заједно могу да унапреде рад како социјалних, тако и свих осталих установа на локалу.             Ђорђевић је рекао да отварање ове Канцеларије представља пример добре сарадње локалне самоуправе… опширније »

Министар Ђорђевић на конференцији „Свет у 2018“

Четвртак, 14. Децембар 2017

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић отворили су конференцију “ Економист: Свет у 2018.“, на тему шта Србију очекује у наредној години. У свом излагању министар Ђорђевић поручио је: „Влада Републике Србије је у претходне три године урадила много на изградњи и… опширније »

Министар Ђорђевић разговарао са оснивачем Фондације Тијана Јурић Игором Јурићем

Среда, 13. Децембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са оснивачем Фондације Тијана Јурић Игором Јурићем и истакао да Република Србија тежи да безбедност деце доведе на највиши ниво. „Желимо да наша деца одрастају у безбедној, савременој и пре свега одговорној држави. Влада Републике Србије учиниће све да се трагедије у којима су невини млади животи прекинути на најсвирепији начин никада не понове. Нико не може бити важнији од оних који тек треба да… опширније »

Министар Ђорђевић са представницима Савеза организација и Удружења ратних војних инвалида, породица погинулог борца Покрајине Војводине

Среда, 13. Децембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са представницима Савеза организација и Удружења ратних војних инвалида, породица погинулог борца Покрајине Војводине. Представници Савеза и Удружења упознали су министра Ђорђевића са најзначајнијим активностима и плановима, као и проблемима са којима се сусрећу и изразили велику захвалност на досадашњој сарадњи и помоћи коју је пружило ресорно министарство.     Ђорђевић је истакао да је… опширније »

Министар Ђорђевић на заседању 45. скупштине Сталне конференције градова и општина

Уторак, 12. Децембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је заседању 45. скупштине Сталне конференције градова и општина (СКГО) на тему „Стратешки развој локалних самоуправа“.     На Скупштини је истакнута важна улога локалних самоуправа и СКГО, јер се сваког дана у Србији, у градовима и општинама постављају темељи, доносе се и спроводе одлуке којима се доприноси просперитету тих општина, привлаче инвестиције и омогућавају нова радна… опширније »

Министар Ђорђевић о Закону о финансијској подршци породици са децом и Закону о раду

Уторак, 12. Децембар 2017

„Изменама и допунама Закона о финансијској подршци породици са децом, предвиђено је да износ родитељског додатка за прво дете буде повећан са 39.000 на 100.000 динара, док за друго и треће дете износ остаје исти као и до сада“, рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у Народној скупштини Републике Србије. Министар је нагласио да је новина у Закону  и исплата паушала од 5.000 динара за свако рођено дете, намењеног за куповину… опширније »

Министар Ђорђевић на манифестацији „Мозаик Србије“

Недеља, 10. Децембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић поручио је на манифестацији под називом „Мозаик Србије“, поводом Међународног дана људских и мањинских права, да Република Србија треба да буде поносна на све оно што чини за припаднике етничких заједница. „Република Србија има све похвале од Европске уније по питању односа према националним мањинама. Циљ Владе јесте да права и положај мањина буду на још већем нивоу, јер је најбитније да се сви… опширније »