Министар Ђорђевић положио венце палим борцима у ослободилачким ратовима у Трстенику

Недеља, 15. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, поводом Дана ослобођења и Дана општине Трстеник, положио је венце на Споменик палим борцима у ослободилачким ратовима и настрадалима у НАТО-агресији 1999. у Трстенику. Полагању венаца присуствовали су и државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић,  представници општине Трстеник, представници Министарства пољопривреде, Савеза бораца и руског удружења. Ђорђевић је… опширније »

Министар Ђорђевић у посети Савеза слепих Србије и Градској организацији слепих Београд

Петак, 13. Октобар 2017

Поводом обележавања Међународног дана слепих, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић и градоначелник Београда Синиша Мали, посетили су просторије Савеза слепих Србије и Градске организације слепих Београд. Током посете, разговарали су са Миланом Стошићем, председником Савеза слепих Србије, Николом Ђорђевићем, из Градске организације слепих Београд и корисницима о њиховим… опширније »

Министар Ђорђевић разговарао са амбасадором Руске Федерације у Републици Србији, Њ.Е. Александром Чепурином

Петак, 13. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и државни секретар Негован Станковић састали су се са амбасадором Руске Федерације у Републици Србији, Њ. Е. Александром Чепурином. На састанку је истакнут значај традиционално добрих односа две земље као и важност сарадње у области социјалног осигурања и борачких питања. Договорена је посета руске делегације коју ће чинити Мешовита Владина комисија за решавање Споразума о социјалном осигурању Руске федерације и… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић присуствовао je Међународној конференцији „Улагање у децу - добробит за сву децу“

Четвртак, 12. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је Међународној конференцији „Улагање у децу - добробит за сву децу“ коју су организовали Мрежа организација за децу Србије (МОДС), ЕUROCHILD, Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије (СИПРУ) и УНИЦЕФ. Министар Ђорђевић је том приликом нагласио да је Србија, као и остале земље Европске уније, посвећена повећању издвајања за децу и породице. „Борба против… опширније »

Потписан Протокол о сарадњи између Министарства за рад и ТИКА-е

Уторак, 10. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар пољопривреде, сточарства и прехрамбене индустрије  Републике Турске, Ахмет Ешреф Факибаба потписали су Протокол о сарадњи између министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Турске агенције за развој и координацију ТИКА. У оквиру Протокола о сарадњи реализоваће се пројекат реконструкције објекта Материнског дома који се налази у склопу Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у… опширније »

Министар Ђорђевић отворио је конференцију o Информационо-комуникационим технологијама

Уторак, 10. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је конференцију „Заједничко деловање ради решавања проблема недостатка вештина - случај сектора информационо-комуникационих технологија" у Научно - технолошком парку у Београду. Министар Ђорђевић подсетио је да су у мандату претходне Владе Републике Србије, којом је председавао Александар Вучић, као и у експозеу рада садашње Владе, дефинисани значајни задаци у области дигитализације у циљу… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са амбасадором Републике Португала Њ.Е. Аугуштом Пејшотом

Понедељак, 09. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Републике Португала у Србији, Њ.Е. Аугуштом Пејшотом са којим је договорена боља и активнија сарадња, посебно када је реч о социјалном осигурању, раду и области радних односа. Министар Ђорђевић рекао је да очекује да се сарадња Србије и Португала подигне на много виши ниво, јер има простора да се она унапреди. Министар је упознао амбасадора Португала са циљевима Mинистарства, уз напомену да… опширније »

ОДРЖАНА ТРИБИНА НА ТЕМУ "РОДНА РАВНОПРАВНОСТ – ЕКОНОМСКО ОСНАЖИВАЊЕ ЖЕНА"

Недеља, 08. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и в.д. помоћника министра у Сектору за родну равноправност и антидискриминациону политику Нина Митић присуствовали су трибини на тему “Родна равноправност – економско оснаживање жена”. Министар Зоран Ђорђевић истакао је да је Србији потребан иновативан Закон о родној равноправности, који ће нашу земљу позиционирати у сам врх када је у питању положај жена. “Национални акциони план за период… опширније »

Председница Владе Ана Брнабић, министар Зоран Ђорђевић и министар Златибор Лончар у посети компанији ,,Ahold Delhaize“ Србија

Недеља, 08. Октобар 2017

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, заједно са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зораном Ђорђевићем и министром здравља Златибором Лончаром, представиће нови дигитални систем за аутоматску оверу картица здравственог осигурања, у понедељак, 9. октобра, у 12 часова, у дирекцији компаније „Делез Србија“, Јурија Гагарина 14.  Применом новог система послодавци више неће морати да оверавају здравствене картице одласком на шалтер, већ ће… опширније »

Министар Ђорђевић отворио је XX Дечији сајам у Београду

Петак, 06. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је јубиларни XX Дечији сајам у Београду. Министар Ђорђевић рекао је да му је изузетна част што је у прилици да отвори манифестацију са традицијом дугом 10 година и додао да ће Министарство и убудуће наставити да ради на томе да нашој деци буде боље. „Свeт остаје на младима, јер деца су наше највеће благо“, поручио је министар Ђорђевић и заједно са децом отворио  Дечији сајам. Посетиоци… опширније »