Министар Вулин: Србија припрада свакоме ко живи у њој

Недеља, 18. Јун 2017

БЕОГРАД - У Србији живи 29.415 људи који још увек имају избеглички статус и држава се о њима брине, као што брине о свим својим грађанима, јер Србија припада свакоме ко у њој живи, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин. опширније »

Министар Вулин: Подршка Брнабић-гаранција за наставак Вучућеве политике

Недеља, 18. Јун 2017

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председник Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је да ће странка коју води подржати избор Ане Брнабић за премијера јер ју је предложио председник Србије Александар Вучић, који је гаранција да ће она наставити политику коју је сам Вучић водио као председник владе и зато што им је стало до континуитета те политике. опширније »

Телеграм саучешћа министра Вулина поводом несреће у Португалији изазване шумским пожаром

Недеља, 18. Јун 2017

АМБАСАДА РЕПУБЛИКЕ ПОРТУГАЛИЈЕ У БЕОГРАДУ Х.Е. Мр. Аугусто Јосé ПЕСТАНА САРАИВА ПЕИXОТО, Амбассадор опширније »

Министар Вулин: Србија мора да негује различитости и да за сваког свог грађанина буде подједнако добра

Субота, 17. Јун 2017

„Српски народ у себи треба да негује различитости, треба да негује различито порекло које нас чини таквим какви јесмо. Српски народ живи на различитим просторима и сходно томе је градио своју историју, градио своју различитост, очувао своју посебност, своју културу, али он јесте једно. опширније »

Србија је одабрала Александра Вучића да је води напред

Петак, 16. Јун 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, присуствовао је данас обележавању Дана града Лознице. опширније »

Влада Србије обезбеђује подједнаке услове страним и домаћим призвођачима

Петак, 16. Јун 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, обишао је нови погон фабрике чоколаде „Нели“ који је отворен данас у Лозници, а инвестиција вредна три милиона евра обезбедиће 50 нових радних места и повећати производњу фабрике за 80 одсто. опширније »

Државни секретар др Ненад Иванишевић разговарао са специјалним саветником генералног секретара СЕ за питање миграција и избеглица, Томашем Бочеком

Петак, 16. Јун 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, састаo се данас са специјалним саветником генералног секретара Савета Европе за питање миграција и избеглица, Томашем Бочеком. опширније »

ТВ и радио станице углавном пријављују раднике

Петак, 16. Јун 2017

У надзорима које је Инспекторат за рад од 12. до 14. јуна спровео у телевизијским и радио станицама широм Србије откривено је да од 832 затечена радника 29 није имало уговор о раду и није било пријављено на обавезно социјално осигурање. Извршена су 152 инспекцијска надзора у седиштима и дописништвима послодаваца који се баве емитовањем радио и телевизијског програма, и који укупно запошљавају 7.260 радника. опширније »

Срамота је само у ономе ко насиље чини

Четвртак, 15. Јун 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, рекао је данас на конференцији „Насиље оставља трајне модрице на души“ којом је започета и кампања „Зауставимо насиље и дискриминацију над старијим женама“ да је центрима за социјални рад у Србији прошле године било је пријављено 3.050 случајева насиља над старијим особама, од чега се 65 одсто односило на насиље над старијим женама. опширније »

Министар Вулин: Пријавите насиље, нико насиље не сме да прихвати као нешто што му припада

Четвртак, 15. Јун 2017

„Центрима за социјални рад је током 2016. године пријављено 23.218 случајева породичног насиља. Од тог броја 3.050 случајева односи се на старе“, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, на коференцији „Злостављање старијих – шта даље, како спречити?“ коју је Црвени крст Србије организовао поводом Светског дана борбе против насиља над старијима. опширније »