Министар Ђорђевић положио венац испред Кинеске амбасаде жртвама НАТО агресије

Четвртак, 05. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић положио је венац испред Кинеске амбасаде поводом сећања на настрадале службенике амбасаде Кине у НАТО бомбардовању 1999. године.   „Прошло је много времена, али нисмо заборавили шта се дешавало српском народу 1999. године и трудимо се да у име мира очувамо сећање на све оне који су трагично изгубили животе. Како је рекао патријарх Павле „Као велики народ морамо да праштамо, али не и да… опширније »

Министарство просвете и Министарство социјалних питања заједно против насиља над децом

Уторак, 03. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић потписали су Упутство о поступању установа образовања и васпитања и центара за социјални рад – органа старатељства у заштити деце од насиља.   Министар Ђорђевић истакао је да центри за социјални рад треба да буду у служби свих грађана и да је циљ овог Упутства унапређење сарадње у спречавању насиља, али и пружање помоћи породицама које се… опширније »

Министарство и Канцеларија за КиМ за унапређење рада Центара за социјални рад на Косову и Метохији

Уторак, 03. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарали су са директорима Центара за социјални рад са Косова и Метохије о тренутној ситуацији у јужној српској покрајини, о унапређењу рада и бољег функционисања, како на терену, тако и у раду са корисницима услуга социјaлне заштите.   Министар Ђорђевић рекао је да се центри за социјални рад на Космету сусрећу са различитим проблемима, али да раде у… опширније »

Подршка Министарства особама са аутизмом

Понедељак, 02. Април 2018

Светски дан особа са аутизмом, под слоганом „Срушимо баријере за аутизам заједно“, обележава се данас, 2. априла и тим поводом у Београду ће, у склопу светске кампање "Light it up blue", плавом бојом бити осветљене, купола Народне Скупштина, Мост на Ади, Палата Албаније, Победник, фонтане на Тргу Николе Пашића и Славији.   Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као ресорно министарство, како годинама уназад тако и ове посебно даје на… опширније »

Министар Ђорђевић честитао Ускрс свим верницима који празник славе по грегоријанском календару

Петак, 30. Март 2018

Свим грађанима Србије који прослављају Ускрс по грегоријанском календару, честитам највећи хришћански празник Ускрс, са жељом да га прославите у миру и слози.   Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић   опширније »

Министар Ђорђевић уписао се у књигу жалости : Србија се саосећа са тугом и болом Русије

Четвртак, 29. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић уписао се у књигу жалости која је, поводом трагедије у тржном центру у Кемерову отворена у згради Амбасаде Руске Федерације у Београду.   „У овим тешким тренуцима, туга и бол Русије је туга и бол Србије. Наша братска Русија треба да зна да је Србија увек уз њу“, написао је Ђорђевић. Пожар у тржном центру у Кемерову избио је у недељу на четвртом спрату, на коме се налазе биоскоп и дечији забавни… опширније »

Уручени кључеви станова добитницима последњег извлачења првог круга наградне игре „Узми рачун и победи 2018“

Четвртак, 29. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић свечано је уручио кључеве срећним добитницима станова у последњем извлачењу првог круга наградне игре „Узми рачуни победи 2018“.   Министар Ђорђевић честитао је срећним добитницима и још једном позвао грађане да учествују у наградној игри слањем рачуна чиме ће помоћи да Србија постане модернија и уређенија држава.   „Драго ми је што грађани схватају да Влада Србије, борбом против сиве… опширније »

Подршком Кине до већег броја домова за старе у целој Србији

Среда, 28. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Кине у Републици Србији Ли Мачангом и председницом кинеске инвестиционе компаније (CCIG) Јианг Нан, која је истакла интересовање за инвестирање у Србију, посебно када је реч о изградњи домова за стара лица.   Министар Ђорђевић рекао је да је сарадња Србије и Кине успешна и да постоји простор за њено унапређење, јер добар однос ове две земље одликују висок степен узајамног поверења и… опширније »

Србија верна својим грађанима, порука министра Ђорђевића на Московском државном институту за међународне односе (МГИМО)

Среда, 28. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, на крају дводневне посете Руској Федерацији, одржао је предавање на Московском државном институту за међународне односе (МГИМО) на тему „Србија верна својим грађанима“.   У свом уводном обраћању министар Ђорђевић рекао је да је Влада Републике Србије у претходне три године урадила много на изградњи и функционисању нових институционалних механизама, уз много стручности и знања, као и уз дугорочно… опширније »

Заштита војних меморијала Руске војске на територији Србије као приоритет министарства

Уторак, 27. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се у Москви  са замеником министра одбране генералом Дмитријем Булгаковим. Министар Ђорђевић је у разговору са генералом Булгаковим рекао да између Србије и Русије постоји добра сарадња у области одбране која одражава стратешко партнерство и да је заштита војних меморијала на територији Републике Србије под ингеренцијом министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална на чијем је челу .… опширније »