Министар Вулин обишао Црвени крст у Бујановцу

Петак, 21. Април 2017

Током обиласка просторија Црвеног крста Бујановац у којима се обавља припрема и подела оброка за 1.200 корисника народне кухиње, министар за рад, Александар Вулин, рекао је да Влада Србије обезбеђује храну за више од 36.000 најугроженијих којима је помоћ потребна и који топао оброк добијају у 77 народних кухиња широм Србије. опширније »

Министар Вулин посетио Геронтолошки центар у Обреновцу

Четвртак, 20. Април 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, приликом посете Геронтолошком центру Обреновац је навео да је захваљујући бољој запослености и ефикаснијој борби против сиве економије уплата доприноса са 18. априлом 2017. године већа у односу на планирану за 3,4 милијарде динара, односно за 3,1 одсто. У односу на исти период прошле године остварени приходи су већи за 7,7 милијарди динара или за 7,4 одсто. опширније »

Министар Вулин у Медицинској школи „Београд“

Уторак, 18. Април 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, присуствоваo је предавању у оквиру пројекта „Још увек возим“ одржаном у Медицинској школи „Београд“, које је намењено ученицима завршних разреда у циљу повећања безбедности у саобраћају, посебно безбедности младих који тек стичу право на возачку дозволу. Млади људи у инвалидским колицима, чланови Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије, кроз лична искуства, упознају средњошколце са последицама неодговорног… опширније »

Пензионери и деца у Звечанској фарбали ускршња јаја

Петак, 14. Април 2017

БЕОГРАД - У Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици данас је, поводом ускршњих празника, организовано међугенерацијско дружење пензионера и деце и младих из установа социјалне заштите, који су на Велики петак заједно фарбали јаја. Њих је посетио и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин који поручује да најстарији нису терет друштва, као што ни најмлађи нису лоши, већ напротив најбољи његов део. опширније »

Министар Вулин: Одговарајућа накнада за рад на празнике

Четвртак, 13. Април 2017

ВРБАС - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин упозорио је данас све послодавце да, ако раде за празнике, исплате одговарајућу надокнаду радницима у складу са законом. опширније »

Отворена Канцеларија за вештачење ПИО фонда у Врбасу

Четвртак, 13. Април 2017

ВРБАС - У Врбасу је данас отворена Канцеларију за вештачње ПИО фонда а министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин је том приликом изјавио да ће око хиљаду људи годишње у њој, из тог града и околине, убудуће брже и ефикасније моћи да провери да ли има право на туђу негу и помоћ. опширније »

Министар Вулин: Ниједно дете не сме да остане на улици

Среда, 12. Април 2017

БЕОГРАД - Министарство рада ће до краја месеца донети Уредбу о листи опасних послова којом ће бити одређено шта деца не смеју да раде, најавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин додајући да је само у Београду прошле године, преко центара за социјални рад, регистровано 3.024 случајева злостављена и занемаривања деце. опширније »

Министар Вулин: Тахири се ништа не пита о бриселском дијалогу

Среда, 12. Април 2017

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин поручио је данас да се Едита Тахири не пита ништа о дијалогу у Бриселу и да се спровођење бриселског споразума не може повезивати са расплетом у предмету против Рамуша Харадинаја. опширније »

Министарство и Самсунг потписали Споразум о сарадњи

Понедељак, 10. Април 2017

БЕОГРАД - Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и компанија Самсунг потписали су данас споразум о сарадњи који треба да пружи квалитетну стручну обуку у области информационо-комуникационих технологија младима, незапосленима и посебно особама са инвалидитетом. опширније »

У Новом Саду отворен Сајам услуга социјалне заштите

Субота, 08. Април 2017

НОВИ САД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић данас су присуствовали отварању Сајма услуга социјалне заштите који се одржава у СПЕНС-у и на коме је наступило више од 70 излагача. Организатори Сајама услуга социјалне заштите су Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова, а сајам је организован у оквиру… опширније »