Министар Вулин у Дому за смештај старих лица у Смедереву

Недеља, 21. Мај 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, посетио је Дом за смештај старих лица у Смедереву у коме су лекари Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање вршили специјалистичке прегледе корисника. Вулин је рекао да се Министарство рада упорно и тврдоглаво бори против појаве илегалних домова за старе. „За дванаест и по година, колико постоји Инспекција социјалне заштите, пронађено је и затворемо 115 илигалних домова за старе. У последње две… опширније »

Министар Вулин на манифестацији „Балкански скок пријатељства“

Петак, 19. Мај 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, отворио је Међународну манифестацију „Балкански скок пријатељства 2017“ која се одржава на спортском аеродрому „Лисичји јарак“ и заједно са другим падобранцима скочио падобраном из авиона у тандему са инструктором Миланом Тодоровићем. опширније »

Министар Вулин: Прете ми због истине којој сведочимо о буђењу нацизма у Европи

Четвртак, 18. Мај 2017

Коментаришући кривичну пријаву коју је Удржење бранитеља Домовинског рата 91. поднело против њега Државном тужилаштву Хрватске и Јавном тужилаштву Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, изјавио је данас да претње нису уплашиле ни њега ни српски народ. опширније »

Од 1. јануара до краја априла 2017. године Инспекторат за рад извршио 16.590 надзора

Среда, 17. Мај 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, поручио је данас након Друге седнице Координационог тела за усмеравање активности на сузбијању сиве економије Владе Републике Србије да је од 1. јануара до краја априла 2017. године Инспекторат за рад извршио 16.590 надзора, да је пронађено 8.065 радника који раде „на црно“, а да је од тог броја на основу решења инспектора рада запослено 7.579 радника. опширније »

Обележено сто година од смрти војводе Радомира Путника

Среда, 17. Мај 2017

Поводом обележавања сто година од смрти војводе Радомира Путника, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, предводио је државну церемонију одавања почасти и полагања венаца. Поред министра Вулина, венце су положили и одали почаст и представници Министарства одбране и Војске Србије, града Београда, потомци војводе Радомира Путника, као и представници удружења. опширније »

Реаговање министра Вулина на изјаву Зорана Заева

Среда, 17. Мај 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, реагујући на изјаву Зорана Заева, поручио је македонским и другим политичарима у региону да за сопствене проблеме не траже оправдање у Србији јер Србија никоме није оправдање за проблеме, већ може да буде само помоћ. опширније »

Министар Вулин отворио скуп поводом Међународног дана породице

Понедељак, 15. Мај 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, поручио је данас на обележавању Међународног дана породице да је 2017. година за Министарство рада година међугенерацијске солидарности. опширније »

Министар Вулин о изјави Рамуша Харадинаја

Понедељак, 15. Мај 2017

Коментаришући захтев Рамуша Харадинаја да „Вашингтон заврши посао између Косова и Србије“, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, је рекао да Албанци морају да одлуче да ли хоће да воде ратове Рамуша Харадинаја, али да притом морају да разумеју да више нису иста време и те ратове више неће водити читав свет. опширније »

Реаговање министра Александра Вулина на изјаву председника Удружења хрватских бранитеља

Понедељак, 15. Мај 2017

Коментаришући изјаву председника Удружења хрватских бранитеља да га треба прогласити персоном нон грата због изјава о Блајбургу, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, је рекао да ће Хрватска морати да се определи да ли негује вредности Блајбурга и стрељаних усташа или вредности побијене јасеновачке деце и усташких жртава. опширније »

Министар Вулин и амбасадор Белорусије Чушев на Гробљу ослободилаца Београда

Понедељак, 15. Мај 2017

Церемонија узимања грумена земље са места на коме су сахрањени посмртни остаци Белоруса погинулих приликом ослобођења српске престонице 1944. године, а који ће бити положен у храму Свих светих у Минску, одржана је на Гробљу ослободилаца Београда уз присуство амбасадора Републике Белорусије, Владимира Чушева, министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александра Вулина, представника Министарства одбране и Војске Србије, града Београда, СУБНОР-а. опширније »