Министар Зоран Ђорђевић са амбасадорима САД и Аустралије у посети социјалном предузећу „Багел бејгл“.

Среда, 09. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, амбасадор Сједињених Америчких Држава Кајл Скот, и амбасадоркa Аустралије, Џулија Фини, посетили су данас социјално предузеће „Багел Бејгл“ чији је оснивач НВО „Атина“. Профит овог предузећа се користи за финансирање програма подршке жртвама трговине људима.       опширније »

Mинистaр Зоран Ђорђевић са својим тимом одржао састанак са председницима и представницима градова и општина из целе Србије

Среда, 09. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, одржао је састанак са највишим представницима свих локалних самоуправа – градова и општина из целе Србије. На састанку су размотрене могућности за системска решења за унапређење рада Центара за социјални рад, чији су оснивач локалне самоуправе које су и надлежне и одговорне за њихово функционисање. Оно што су изнели директори центара за социјални рад на састанку са министром 17. јула, укрштено је са… опширније »

Уручена донација Републике Кореје - пет санитетских возила за институције здравствене заштите

Среда, 09. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, и министар здравља, др Златибор Лончар, потписали су данас Споразум о сарадњи на имплементацији пројекта Хуманитарна помоћ Републике Кореје мигрантима у Србији 2017: ,,Потврђивање пријатељских односа двеју земаља“. Република Кореја обезбедила је средства за набавку пет санитетских возила за институције здравствене заштите на локалном нивоу, у градовима и општинама које су погођене мигрантском кризом, а… опширније »

Министар Ђорђевић на обележавању 200. годишњице од смрти вожда Карађорђа

Среда, 09. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, предводио је данас на Опленцу код Тополе државну комеморативну церемонију поводом обележавања 200. годишњице од смрти вожда Ђорђа Петровића. Након полагања венаца крај саркофага вожда Карађорђа, министар Ђорђевић се обратио присутнима и подсетио да је на данашњи дан, пре два века, убијен „човек који је дао огроман допринос да тешка времена позне турске владавине оду у историју.“ опширније »

Министар Зоран Ђорђевић у посети Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској

Среда, 09. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, обишао је данас Центар за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици, у Београду, и у непосредном контакту се упознао са радом ове установе и потребама деце које су овде збринута. Приликом посете, министар Ђорђевић је искористио прилику да се представи и разговара са директором Центра Зораном Милачићем и руководиоцем Стационара за мајку и дете, Иваном Церовић, који су га упознали са радом, потребама и… опширније »