Министар Вулин на обележавању Дана сећања на жртве Холокауста у Београду

Среда, 10. Мај 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, присуствовао је вечерас Свечаној академији поводом Дана сећања на жртве Холокауста у Београду коју су организовали Јеврејска општина Београд, Град Београд и Б'неи Б’рит Ложа Србија на Старом сајмишту, месту некадашњег логора. опширније »

Министар Вулин посетио Дом здравља у Бујановцу

Среда, 10. Мај 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, обишао је данас Дом здравља у Бујановцу и том приликом нагласио да је Catholic Relief Services један од кључних партнера када је у питању борба са последицама мигрантске кризе. „CRS је од почетка мигрантске кризе за помоћ мигрантима и нашој земљи дао више од 10 милиона долара и увек је, водећи рачуна о мигрантима, водио рачуна и о потребама локалног становништва. Водили су рачуна да и локално становништво осети… опширније »

Министар Вулин о Вилијаму Вокеру

Среда, 10. Мај 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, изјавио је данас да је Вилијам Вокер доказао нешто што је Србија одувек знала, а сада је прилика да зна цео свет − Србија ни на који начин није тражила бомбардовање, није га изазвала, није била крива за бомбардовање, нити на било који начин може да буде одговорна за злочин који се десио. опширније »

Министар Вулин о претњама Даута Харадинаја

Среда, 10. Мај 2017

Коментаришући претње које је Даут Харадинај упутио Србима и њему лично, министар Вулин је подсетио да је говорио, а да и данас говори да је „велика Албанија“ претња миру на Балкану, што се и потврђује. „Јуче сам поводом обележавања Дана победе над фашизмом говорио да је „велика Немачка“ запалила читав свет, па зашто неко сумња да ће „велика Албанија“ запалити Балкан? Видите по Дауту Харадинају да сам, нажалост, у праву.“ опширније »

Дан победе над фашизмом у Другом светском рату

Среда, 10. Мај 2017

Свечана академија поводом прославе Дана победе одржана је вечерас у Народном позоришту у Београду. Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин је подсетио да се пре 72 године свет заклео да рата више неће бити и упозори да је 72 године касније свет почео да заборавља како изгледа велики светски сукоб и каква је страшна, крвава, нечовечна, нехумана кланица је био Други светски рат. опширније »

Обележен Дан победе над фашизмом у Другом светском рату

Уторак, 09. Мај 2017

Дан победе над фашизмом у Другом светском рату обележен је уз највише државне и војне почасти на гробљу Ослободилаца Београда. Државну делегацију предводио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, а пошту су одали и венце положили и представници Министарства одбране и Војске Србије, градоначелник Београда, Синиша Мали, делегација СУБНОР и амбасадори Русије, Белорусије, Украјине, Азербејџана и Казахстана, удружења и грађани. опширније »

Министар Вулин присуствовао обележавању Светског дана Црвеног крста

Понедељак, 08. Мај 2017

Министар за рад, запошљавање борачка и социјална питања, Александар Вулин, је на обележавању Светског дана Црвеног крста и Црвеног полумесеца рекао да је Влада Србије и ове године одвојила 510 милина динара за помоћ у функционисању те организације. опширније »

За субвенционисање запошљавања ОСИ држава издвојила 550 милиона динара

Понедељак, 08. Мај 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, отворио је данас седму редовну редовну Скупштину Националне организације особа са инвалидитетом (НООСИ) и том приликом истакао да је највећи проблем запошљавање ОСИ и навео да је за субвенционисање запошљавања ОСИ држава издвојила 550 милиона динара. „Особа са инвалидитетом (ОСИ) у Србији има око 700.000 и управо евиденције о броју ОСИ треба да буду прецизније и да се константно ажурирају, на чему радимо са… опширније »

Министар Вулин о смањењу незапослености и већој уплати доприноса

Петак, 05. Мај 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, изјавио је данас, приликом посете Геронтолошком центру „Срем“ у Руми, да је у четвртом кварталу 2016. године, према подацима РЗС, завршена година са рекордно ниском незапосленошћу. „Незапосленост је 13%, што је у односу на трећи квартал 2016. године смањење за 0,8%.“ опширније »

Министар Вулин обишао Геронтолошки центар „Срем“ у Руми

Петак, 05. Мај 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, рекао је данас, приликом посете Геронтолошком центру „Срем“ у Руми, да је Министарство за рад од 2014. године у тај центар уложило преко 13 милиона динара. опширније »