Влада Србије обезбеђује подједнаке услове страним и домаћим призвођачима

Петак, 16. Јун 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, обишао је нови погон фабрике чоколаде „Нели“ који је отворен данас у Лозници, а инвестиција вредна три милиона евра обезбедиће 50 нових радних места и повећати производњу фабрике за 80 одсто. Обилазећи производни погон фабрике Aлександар Вулин је истакао да је ова компанија пример предузетништва какво треба да постоји много више у Србији. опширније »

Министар Вулин: Пријавите насиље, нико насиље не сме да прихвати као нешто што му припада

Четвртак, 15. Јун 2017

„Центрима за социјални рад је током 2016. године пријављено 23.218 случајева породичног насиља. Од тог броја 3.050 случајева односи се на старе“, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, на коференцији „Злостављање старијих – шта даље, како спречити?“ коју је Црвени крст Србије организовао поводом Светског дана борбе против насиља над старијима. опширније »

Откривен споменик једном од хероја са Кошара - Тибор Церна

Среда, 14. Јун 2017

ДЕБЕЉАЧА - Споменик Тибору Церни, једном од 108 припадника Војске Југославије који су страдали у одбрани реона карауле Кошаре, када су их 1999. напале удружене снаге терористичке ОВК, регуларне албанске војске и НАТО снага, откривен је данас у Дебељачи код Ковачице. Споменик су открили мајка погинулог Церне - Ката Церна и председник Србије Александар Вучић, који је и положио венац на споменик, интонирана је химна Боже правде... Венце и цвеће положили су министар за рад, запошљавање,… опширније »

Појачана контрола исплате увећане зараде у дане ускршњих празника

Уторак, 13. Јун 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, рекао је данас да је Инспекторат за рад у периоду од 6. до 9. јуна 2017. године интензивно проверавао да ли су послодавци исплатили одговарајуће увећане надокнаде запосленима који су радили за време Васкршњих празника. опширније »

Донета Уредба о пословима које деца не смеју да раде

Понедељак, 12. Јун 2017

Министар за рад, запошљававање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, на конференцији организованој поводом Светског дана борбе против злоупотребе дечијег рада, изјавио је да феномен дечијег рада погађа читаву планету, да га има и у Србији, као и да је на држави и друштву да се боре против његове појаве. опширније »

На граничним прелазима почела дистрибуција брошура „Запошљавање у иностранству” и „Упућивање запослених на привремени рад у иностранство“

Субота, 10. Јун 2017

На граничним прелазима почела је дистрибуција брошура „Запошљавање у иностранству” и „Упућивање запослених на привремени рад у иностранство“, које је припремило Министарство за рад у циљу боље информисаности о правима наших грађана који се запошљавају у иностранству. опширније »

Министар Вулин: Харадинај ће одговарати за своје злочине

Субота, 10. Јун 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, изјавио је да ће наставити да брани своју земљу и Србе на КиМ и да никада неће признати независност Косова и Метохије додајући да ће Рамуш Харадинај за своје злочине одговарати. "Када вам хапшењем прети доказани убица и вођа једног од најмоћнијих нарко кланова у Европи, онда морате да знате да је то наравно озбиљно", рекао је Вулин новинарима одговарајући на питање да ли озбиљно схвата претње хапшењем… опширније »

Министар Вулин: Сви угрожени су збринути и имају кров над главом

Четвртак, 08. Јун 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, обишао је данас центар „Миленијум“ у Вршцу и Дом за децу и омладину „Вера Радивојевић“ у Белој Цркви, у којима су привремено смештени становници поплављених места из околине Вршца. Том приликом министар Вулин је рекао да су сва лица из поплављених насеља збринута и да је у центру „Миленијум“ током ноћи било смештено 79 особа, док је у Дому за децу и омладину у Белој Цркви смештено 42 становника ових села. опширније »

Министар Вулин: Драго ми је да су се амбасадори у Приштини коначно огласили, очекујем прецизнију осуду

Среда, 07. Јун 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, изјавио је да му је драго што су се амбасадори на Косову и Метохији коначно огласили када су у питању притисци на Србе на КиМ. опширније »

Министар Вулин: Вучић и српски народ заслужују извињење ЕУ и Хашког трибунала зато што је Харадинај на слободи

Среда, 07. Јун 2017

„Председник Србије Александар Вучић и читав српски народ заслужују извињење од Европске уније и Хашког трибунала зато што је Рамуш Харадинај на слободи и зато што може некажњено да вређа и да прети, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална потања, Александар Вулин. опширније »